Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Cresterea inteligenta inseamna cresterea rapida - Consolidarea capacitatii de specializare inteligenta a regiunilor din Romania

04/10/2016

In data de 30.09.2016, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, impreuna cu o delegatie din partea Comisiei Europene au organizat la Iasi evenimentul intitulat “Cresterea inteligenta inseamna cresterea rapida – Consolidarea capacitatii de specializare inteligenta a regiunilor din Romania’’.

Evenimentul s-a derulat in contextul procesului de actualizare si revizuire a strategiei de specializare inteligenta a Regiunii Nord-Est, document esential pentru absorbtia fondurilor europene alocate prin FEDR Romaniei in domeniul cercetarii, dezvoltarii si inovarii si a fost sustinut de Centrul Comun de Cercetare si Comisia Europeana, prin Proiectul RIS3 in regiuni ramase mai putin dezvoltate. 

Structura evenimentului a inclus o sesiune in plen si 2 sesiuni de lucru simultane, in cadrul carora, cei peste 80 participantii au contribuit, in mod activ, la identificarea provocarilor si solutiilor care vizeaza sistemele de guvernare si monitorizare ale strategiilor de specializare inteligenta si au audiat  exemple de buna practica implementate de regiuni europene din Olanda, Spania, Grecia, Finlanda, Franta si Lituania.


(click pe fotografie pentru galerie foto)

 „Pentru a avea succes in demersul nostru de dezvoltare, trebuie sa cunoastem care sunt avantajele noastre competitive, care sunt armele noastre. Pe langa efortul de a elabora o strategie de specializare inteligenta ancorata profund in economia regiunii, lucram la un program de cooperare bazat pe principiile specializarii inteligente, in care promotori suntem ADR Nord-Est si Alianta Provinciilor din Olanda de Nord, in care am implicat deja peste 700 actori intr-un proces de descoperire antreprenoriala in domenii de maxima importanta: sectorul agroalimentar, al noilor materiale, apa, energie si deseuri. La noi in agentie, avem un motto: „Daca nu gandesti la viitor nu poti sa il ai!” Sa ne gandim la viitorul nostru comun intr-o Europa prospera” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est si promotor al evenimentului.

Prezentari eveniment - pachet complet



Toate stirile »