Satele Moldovei
Ajunsi in satele Moldovei, multi turisti sunt incantati de bogatia de obiceiuri si de cultura zonei.
Pe aceste meleaguri sunt pastrate si transmise din generatie in generatie mestesuguri traditionale, iar produsele specifice sunt realizate prin utilizarea unor tehnici stravechi.
Confectionatul costumelor si mastilor populare, olaritul, tesutul, arta prelucrarii lemnului sunt doar cateva dintre acestea.
Locuitorii satelor, religiosi si conservatori, sunt pastratorii unor traditii culturale vechi de sute de ani.
O atractie deosebita o prezinta obiceiurile din timpul Sarbatorilor Pascale, cand intregul sat sarbatoreste Invierea Domnului, participand cu mic cu mare la slujba religioasa de la biserica, urmata apoi de o masa cu bucate traditionale.
Dintre acestea fac parte si faimoasele oua incondeiate, care sunt specifice acestei sarbatori.
Bucataria moldoveneasca este un alt punct de atractie al Regiunii, care a fost de-a lungul istoriei sursa de inspiratie pentru multi scriitori romani. Mancarurile traditionale, cum ar fi Harzobul (pastrav afumat pe cetina) imbie vizitatorii sa le deguste alaturi de minunatele vinuri moldovenesti de Bucium, Cotnari si Husi.
Fiecare zi petrecuta in mijlocul locuitorilor acestor sate, a caror existenta se deruleaza in stransa legatura cu natura, se dovedeste o experienta fascinanta pentru turisti.
Ospitalitatea cu care moldovenii isi trateaza oaspetii este legendara.
- Pentru a vedea colectia de fotografii ilustrand satele moldovenesti, oamenii si traditiile acestora, dati click aici.
- Pentru a vedea date statistice referitoare la zonele rurale dati click aici.