Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Mai mult decat cifre. Oameni!

11/12/2015

Peste 66 de milioane de euro, fonduri nerambursabile atrase in Regiunea de Nord-Est, aproape 600 de contracte de finantare incheiate si peste 1300 de noi locuri de munca. Iata bilantul investitiilor realizate in aceasta parte a tarii, prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013”, preluat in martie 2013 de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est cu un grad de absorbtie de 6,7% si adus la 80% absorbtie financiara europeana. 
  
Rezultatele au fost prezentate, in cadrul Conferintei regionale POS CCE, desfasurata joi, 10 decembrie, la Piatra-Neamt.

Dezbaterile s-au axat pe rezultatele implementarii POS CCE in Regiunea Nord-Est si perspectivele de finantare europene si guvernamentale dedicate IMM pentru exercitiul de programare 2014-2020. Cei peste 80 de participanti au aflat detalii despre liniile de finantare nerambursabila pentru IMM, la nivelul Regiunii Nord – Est, prin Programul Operational Regional (Axa prioritara 2), Programul Operational Competitivitate, Orizont 2020 si Centrul Entreprise Europe Network care vine in sprijinul IMM inovative din Regiune.


Directorul General al ADR Nord-Est, Vasile Asandei, a reiterat unul dintre obiectivele Agentiei, acela de a pune in opera o strategie de dezvoltare regionala: “Noile piete de desfacere pentru IMM au dat incredere antreprenorilor sa investeasca. Putem construi in continuare, pentru ca finantarile pentru IMM s-au mutat in POR. Vrem si putem sa facem mai mult pentru dezvoltarea regiunii, o zona care are potential. Deviza noastra ramane: “Sa credem, sa vrem, sa actionam si vom reusi!“. Ne dorim sa cream o atitudine pozitiva fata de efortul nostru comun”.

In cadrul conferintei a fost prezentat un film de promovare realizat de ADR Nord-Est, in care proiecte de succes finantate prin POS CCE au scos la lumina oameni intreprinzatori, aflati in spatele cifrelor, oameni care au dezvoltat afaceri, au creat locuri de munca si au adus schimbari si  beneficii comunitatii din care fac parte.

Prezentari conferinta POS CCE



Toate stirile »