Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Eveniment '9 Mai-Ziua Europei' - organizat de Centrul Europe Direct Nord-Est si ADR Nord-Est

10/05/2013

Centrul Europe Direct Nord-Est, impreuna cu structura gazda, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Inspectoratul Scolar Neamt, Colegiul National Petru Rares, Reteaua EURES (AJOFM Neamt) si Reteaua Enterprise Europe Network (Camera de Comert Bacau) au organizat in data de 9 Mai 2013 un eveniment amplu pentru a serba „Ziua Europei”.

Totodata a avut loc si relansarea Centrului EUROPE DIRECT Nord-Est (CEDNE), in cadrul noii generatii de centre de informare europeana 2013-2017. La eveniment au fost prezenti dl. Andrei Ignat, Vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, Dl. Bogdan Puscasu, Manager Public al Primariei Municipiului Piatra Neamt, reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetului Neamt si ai primariilor din judetul nostru. Noul inceput pentru CEDNE a fost marcat simbolic prin plantarea unui copac in curtea centrului de catre un grup de elevi ai scolii cu clasele I-VIII Nicu Albu, Piatra-Neamt, condusi de Dna Director Romita Lupascu.

Sarbatoarea a continuat in sala de festivitati a Colegiului National Petru-Rares, gazda evenimentului fiind dl Director Mihai Obreja. Aici, lectorii invitati, dl Constantin Apostol, Director General ADRNE, dl. Catalin Boghiu, Coordonator Enterprise Network Bacau, dl. Adrian Bulgaru, EURES –AJOFM Neamt, dna Roxana Pintilescu, Coordonator CEDNE au provocat dezbaterea pe urmatoarele teme: Anul Cetateniei Europene 2013 si Alegerile Europarlamentare 2014, Initiativele antreprenoriale in cadrul pietei comune, Drepturile cetatenilor europeni si mobilitatea pe piata muncii.

Cetatenii europeni cei mai tineri au constituit insa atractia principala a festivitatii, ilustrand poate cel mai concret ce inseamna ”Ziua Europei impreuna”, prin dansuri specifice cate unui colt al Uniunii aniversata ieri. Trupele de dans ale unor scoli din municipiul Piatra Neamt si doi muzicieni de la Liceul de Arta Victor Brauner au redat specificul cate unei regiuni europene, dupa care trupa de teatru a CNPR a pus in scena o piesa de teatru dedicata tinerilor din sala. Speram ca dezbaterile de ieri precum si sarbatoarea ne-au facut poate mai lucizi si mai informati si pe noi, cei din public, intr-un context in care ”cetatean european” nu este doar o titulatura, ci presupune drepturi si obligatii foarte concrete.



Toate stirile »