Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

A treia conferinta nationala a clusterelor se organizeaza la Iasi

01/09/2014

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de organizator si Ministerul Economiei, Institutul de Prognoza Economica Bucuresti, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii si Asociatia Nationala a Clusterelor din Romania in calitate de parteneri, organizeaza conferinta internationala Clusterele si managementul cunoasterii pentru Europa 2020, eveniment ce se va desfasura in perioada 22-23 septembrie 2014 , in Centrul de Conferinte Unirea Iasi.

Impreuna cu lectorii si moderatorii nostri vom cauta raspunsuri pentru urmatoarele intrebari:

- Cum pot deveni clusterele mai competitive si cum pot contribui ele la relansarea industriala a regiunilor din care fac parte si a Europei?

- Vor reusi programele de cooperare transnationala Dunarea 2020, INTERREG 2020, noile programe operationale sa acopere toata problematica dezvoltarii clusterelor?

- Cum pot fi capitalizate rezultatele proiectelor transnationale pentru a asigura un cadru de interactiune suficient de dezvoltat si de atractiv intre clusterele europene?

- Mai avem nevoie de clustere emergente?

- Sunt suficient de pregatiti managerii de clustere pentru a obtine certificarile de calitate?

Acest eveniment doreste sa aduca impreuna decidenti europeni in politica de clustere, autoritati publice, organizatii de management a clusterelor din intreaga Europa, companii si membri ai clusterelor, universitati, institute de cercetare, pentru a asigura un inalt nivel calitativ, dar si pragmatic al evenimentului find programate intre altele 4 atelierele de lucru, o expozitie nationala si 2 evenimente de brookeraj.

In data de 23.09.2014 , incepand cu orele 15.30, se va organiza in Sala Mezanin a Centrului de Conferinte a Hotelului Unirea, un workshop interactiv dedicat exclusiv organizatiilor de management si membrilor clusterelor din regiunea noastra.

Organizata cu sprijinul proiectului strategic european Cluster PoliSEE, conferinta va oferi oportunitatea prezentarii si promovarii rezultatelor obtinute de cei 25 de parteneri in domeniul analizei si evaluarii politicilor de cluster, invatarii reciproce si specializarii inteligente.

Accesul la lucrarile conferintei este gratuit in baza formularului de inregistrare. Prentru a va inscrie accesati www.events.finantare.ro.



Toate stirile »