Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Conferinta finala in cadrul proiectului transnational ROOTS

01/07/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est organizeaza in data de 2 iulie 2019, intre orele 10.30-13.30, in Sala Senatului a Universitatii Al. I. Cuza (Corp A, Bd. Carol I, Iasi), Conferinta Internationala „Turismul cultural si promovarea patrimoniului rural – Cum sa dezvolti un produs turistic si o afacere de succes la tara”.

In cadrul conferintei se vor prezenta modele de afaceri si initiative publice de la nivel international, dezvoltate in mediul rural, care utilizeaza patrimoniul cultural ca principal element de unicitate in dezvoltarea unui produs turistic eficient. La acest eveniment vor fi invitati ca lectori, specialisti din mediul academic, de afaceri si de formare profesionala in turism, parteneri ai proiectului ROOTS din: Irlanda (Momentum), Marea Britanie (Universitatea Greenwich si Exponential Training&Asessment), Olanda (Business Development Friesland), Danemarca (European E-learning Institute), Spania (REDEX), conform agendei atasate. Lectorii vor reflecta in prezentarile lor, modalitati de identificare a elementelor de patrimoniu cultural cu potential turistic, de implementare, dezvoltare si promovare a turismului, de fundamentare a unei strategii, precum si de creare a parteneriatelor si retelelor in turismul cultural rural.

Evenimentul reprezinta conferinta finala a proiectului ROOTS - Instruirea IMM-urilor din turism privind turismul cultural si promovarea patrimoniului rural”, finantat prin Programul ERASMUS+ si va contine, pe langa modele de bune practici, si prezentarea materialelor educationale rezultate prin proiect, materiale care au fost testate de catre beneficiari in cadrul unui eveniment dedicat, organizat in perioada 21 – 22 iunie 2019, cu participarea actualilor si viitorilor antreprenori in turism din comunitatea de la Dolhesti, judetul Suceava.

Bazandu-ne pe succesul testarii pilot a materialelor create in cadrul proiectului ROOTS, putem spune ca Dolhestiul are sanse reale de a deveni in curand o destinatie turistica atractiva pentru turisti romani si straini. Prin interventia ADR Nord-Est, am reusit sa activam o retea solida de specialisti in turism si sa-i conectam cu antreprenorii interesati in a-si dezvolta afacerile in comunitatea lor din Dolhesti. S-a pornit, astfel, o actiune coordonata cu scopul de a crea un model viabil si replicabil de transformare a unei comunitati rurale in destinatie turistica .”, a declarat doamna Roxana Pintilescu, Director Centrul Regional de Studii Nord-Est, Coordonator al proiectului ROOTS.

Aceasta actiune face parte din eforturile constante ale ADR Nord-Est, centrate pe identificarea atuurilor regiunii noastre si sprijinirea demersurilor menite sa contribuie la dezvoltarea regionala. In plus, proiectul transnational ROOTS ofera mijloacele necesare pentru inchegarea si reactivarea unei comunitati rurale, in jurul unui obiectiv comun, acela de a se sustine prin antreprenoriat in turism - iar aceasta poate constitui o solutie pentru dezvoltarea mediului rural. ”, ne-a comunicat domnul Vasile Asandei, Director General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Agenda conferinta



Toate stirile »