Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Diaspora se intoarce acasa! Sprijiniti de ADR Nord Est, 20 de romani isi vor pune in aplicare ideile de afaceri

27/11/2018

Romanii aflati in Diaspora isi doresc sa se intoarca acasa, sa puna in aplicare cunostintele dobandite in afara tarii si, impreuna, sa-si construiasca un viitor mai bun.

Proiectul “Diaspora ReSTART” implementat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est alaturi de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (Lider de parteneriat), Fundatia C.A.E.S.A.R., Global Commercium Development SRL si Metodo Estudios Consultores SL isi propune incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil non-agricol in zona urbana din regiunile mai putin dezvoltate ale Romanei de catre romani aflati in Diaspora.

In mod concret, proiectul ofera gratuit un pachet de servicii in vederea dezvoltarii a 60 de noi firme. Servicii de formare antreprenoriala au fost oferite prin intermediul unui curs online personalizat cu o durata de 120 de ore. Pe parcursul acestui curs, participantii au fost asistati de tutori pentru fundamentarea si elaborarea unui plan de afaceri viabil. Din cei 400 participantii la cursuri, 149 au ales sa participe la concursul de planuri de afaceri, iar 60 cele mai bune planuri au fost selectate pentru finantare. Conform datelor furnizate de catre CNIPMMR cei mai multi aplicati sunt din Marea Britanie (33.3%) si Spania (28.3%),  urmati de Italia (11.67%), Franta (6.67%), Olanda (5%), Germania, dar si Australia sau SUA (1.67%).

Cele mai multe afaceri vor fi infiintate in urmatoarele domenii:
6312 – Activitati ale portalurilor web (10%)
4520 – Intretinerea si repararea autovehiculelor (8.33%)
5610 – Restaurante (8.33%)
7112 – Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea (8.33%)
6201 – Activitati de realizare a software-ului la comanda (5%)

Segmentarea pe regiuni releva faptul ca, din cele 60 de noi firme, 26.67%, se vor infiinta in Regiunea Nord-Est si Regiunea Centru (21.67%) si alte 15% in Regiunea Nord-Vest.

Din cei 60 de castigatori, 20 sunt repartizati Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Acestia participa in prezent la o sesiune de 3 luni de mentorat, unde isi vor consolida afacerea prin furnizarea de informatii cu privire la realizarea unei strategii de marketing, identificarea unei retele de clienti, stabilizarea relatiei cu furnizorii si cu clientii, mentinerea relatiilor cu institutiile statului in vederea raportarii activitatii conform legislatiei sau stabilirea si urmarea unei strategii de dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung.

Printre cei care primesc mentorat este si Alexandru, un tanar din Piatra Neamt care a aplicat din Olanda si doreste sa dezvolte in Romania o firma in domeniul geodeziei. “Vreau sa aplic in firma mea cunostintele pe care le-am dobandit lucrand la cea mai mare companie de geodezie din lume, iar in acest mod sa contribui la dezvoltarea regiunii si la dezvoltarea sectorului geotehnic in Romania. Vreau sa multumesc foarte mult organizatorilor ca ne-au oferit aceasta sansa si ca ne ofera sursele de finantare fara de care nu am putea supravietui in primul an”.



Toate stirile »