Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Eveniment Centrul Europe Direct Nord-Est si ADR Nord-Est - Europa pentru tineri

30/10/2012

Conform planului de activitati stabilit pentru anul 2012, Centrul Europe Direct Nord-Est, impreuna cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a organizat in data de 26 octombrie 2012, evenimentul intitulat “Europa pentru tineri”.

Evenimentul s-a desfasurat sub egida si cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti. Actiunea a avut rolul de a familiariza elevii de liceu cu oportunitatile de studiu si lucru pe care le au in Uniunea Europeana, si a beneficiat de prezenta unui reprezentant al retelei europene EURES, care a sustinut o prezentare pe aceasta tema.

Activitatile cu o durata de trei ore au avut loc in cadrul salii de festivitati a Colegiului National Calistrat Hogas iar participantii au fost in numar de aproximativ 100, elevi de clasa a XII-a de la Colegiul National Petru Rares, Colegiul National Calistrat Hogas si respectiv Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamt. Acestia au primit informatii cu privire la posibilitatile de mobilitate pe care le au in calitate de cetateni europeni si la modalitatile de accesare ale acestora, precum si tipul de informatii pe care le pot obtine apeland la retelele Europe Direct si Eures.



Reprezentantii Centrului Europe Direct Nord-Est le-au oferit elevilor materiale cu tematica europeana, care sa le serveasca atat in activitatea scolara curenta, cat si in perspectiva obtinerii unei finantari europene sau a unei burse in strainatate.



Toate stirile »