Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Apel deschis pentru identificare proiecte de specializare inteligenta in Regiunea Nord-Est

12/04/2017

Cu sprijinul a peste 300 participanti, reprezentanti ai mediului de afaceri, universitati, centre de cercetare, organizatii non-guvernamentale si administratii publice locale, in anul 2016, ADR Nord-Est a derulat un proces de descoperire antreprenoriala in Regiunea Nord-Est.

Acest dialog structurat, a oferit participantilor posibilitatea sa evalueze provocarile care impiedica dezvoltarea economica inovativa si sa identifice oportunitatile ce pot contribui la valorificarea competentelor si avantajelor competitive pentru inducerea procesului de transformare economica. Astfel, au fost identificate 33 de posibile solutii pentru specializarea Regiunii Nord-Est in urmatoarele domenii:

  • Agroalimentar
  • Biotehnologii
  • Textile si noi materiale
  • Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor
  • Energie si Mediu
  • Sanatate si turism - Viata sanatoasa

Strategia de Specializare a Regiunii Nord-Est are in vedere implementarea unor proiecte (de investitii, dezvoltare de competente, cercetare-dezvoltare, transfer tehnologic sau cooperare/asociere), de care sa beneficieze in principal agentii economici si ale caror beneficii se se reflecte in imbunatatirea calitatii vietii in comunitatile regiunii. Un rezumat al acestui document actualizat gasiti atasat.

Puteti inainta un proiect de specializare inteligenta, corelat cu domeniile si solutiile de specializare identificate, completand fisa de proiect-model, pe care o gasiti la adresa:

Toate proiectele depuse pana la data de 20.04.2017 vor fi analizate de ADR Nord-Est, avizate de Consortiul Regional de Inovare si incluse in portofoliul Strategiei Regionale de Specializare Inteligenta. Aceste proiecte vor beneficia de sprijin pentru identificarea celor mai bune solutii de finantare si parteneriat, precum si help-desk pentru pregatirea si depunerea aplicatiilor.

Strategia de Specializare Inteligenta a Regiunii Nord-Est este corelata cu Strategia Nationala de Cercetare-Dezvoltare-Inovare a Romaniei, parte componenta a Planului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est 2014-2020. Strategia este finantata din FESI - Fonduri Europene Structurale si de Investitie si are un orizont de implementare de 5 ani (2017-2023).

Domeniile de specializare inteligenta Regiunea Nord Est - rezumat 11.04.2017



Toate stirile »