Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Conferinta de lansare a Centrului Europe Direct Nord-Est

18/03/2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est va invita sa participati in data de 26 martie 2008 la Conferinta de lansare a Centrului Europe Direct Nord-Est - “Informatia europeana mai aproape de cetatenii Regiunii Nord-Est” si seminarul de instruire ”Open Europe - Surse europene de finantare”. Evenimentul va avea loc la sediul ADR Nord-Est din Piatra Neamt, Str. Lt. Draghescu, nr. 9, in sala de conferinte a Centrului EUROPE DIRECT Nord-Est.

Centrul Europe DIRECT Nord-Est (CEDNE) va functiona pe parcursul anului 2008 in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, ca structura cu identitate unica oferita de reteaua de centre de acest tip care exista la nivel european. Centrul este finantat de Comisia Europeana prin Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti in cadrul proiectului “Centrul Regional de Informare Europe Direct” si va reprezenta un pol de informare atat la nivelul judetului Neamt, cat si la nivel regional, contribuind la cresterea vizibilitatii initiativelor Uniunii Europene. Aceasta structura va pune la dispozitia publicului un serviciu cu acces gratuit, caracterizat prin vizibilitate si transparenta si personal calificat si abilitat sa indrume solicitantul de informatie spre cea mai adecvata si acreditata sursa de cunostinte prin:

  • Informare, consultanta, asistenta si raspunsuri la intrebarile privind politicile, structurile si valorile europene;
  • Informarea societatii civile si a mediului de afaceri privind programele, schemele si alte oportunitati de finantare ale UE;
  • Raspunsuri imediate la intrebarile generale privind UE;
  • Numele, adresele si numerele de telefon ale organizatiilor la care cetatenii Regiunii Nord-Est doresc sa apeleze;
  • Acces gratuit catre website-urile UE si canalele de comunicare ale punctului de contact EUROPE DIRECT international;
  • Copii gratuite ale publicatiilor si brosurilor cuprinzand informatie europeana disponibile la sediul centrului.

In cadrul Centrului Europe Direct Nord-Est toti solicitantii de informatie europeana vor fi tratati in mod egal, personalul centrului avand rolul de identificare, centralizare, prelucrare, satisfacere a nevoii de informatie pe care orice cetatean al Regiunii Nord-Est o manifesta referitoare la orice domeniu de activitate al Uniunii Europene.

Va asteptam sa participati alaturi de noi la deschiderea Centrului Europe Direct Nord-Est destinat tuturor cetatenilor din mediul urban si rural, administratiei publice locale, mediului academic, organizatiilor din cadrul societatii civile. Pentru confirmare si detalii suplimentare, persoana de contact este D-na Roxana Pintilescu, Coordonator CEDNE, tel: 0233/222432, e-mail: europedirect@adrnordest.ro.



Toate stirile »