Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Internationalizarea educatiei prin utilizarea tehnicilor inovative de predare si dinamizare a programelor de instruire

30/10/2015

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii Nord-Est a finalizat cu succes proiectul ”Teach For Future – European Regional Development School”. Acest proiect a fost finantat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, prin programul Erasmus Plus, in cadrul actiunii K 1 – Mobilitatea personalului din organizatiile pentru educatia adultilor.

In data de 29 octombrie 2015, in sala Atrium a Hotelului Central din Piatra Neamt, a avut loc in cadrul proiectului mentionat, un eveniment de diseminare a rezultatelor obtinute. La acest eveniment au participat peste 80 de persoane, reprezentanti ai organizatiilor ce activeaza in domeniul educatiei adultilor, precum si reprezentanti ai institutiilor de invatamant din regiunea Nord-Est.


In deschiderea evenimentului, d-na Roxana Pintilescu, director al Centrului Regional de Studii Nord-Est, a prezentat activitatea centrului, dar mai ales rolul acestuia in educatia resurselor umane in dezvoltarea regionala.  A fost subliniata experienta de peste cinci ani a centrului in furnizarea de programe de formare profesionala, cat si a echipei de lectori, specialisti ADR Nord-Est, cu peste 10 ani vechime in managementul fondurilor europene, ce si-au stabilit ca obiectiv furnizarea de noi elemente in domeniul managerial si financiar, cu precadere  in domeniul proiectelor cu finantare europeana.

Nu in ultimul rand, a fost punctat faptul ca sfera activitatilor CRS vizeaza in mod direct sectorul administratiei publice si mediul privat prin programe educationale specifice atragerii fondurilor europene, managementului proiectelor cu finantare europeana, achizitiilor publice, evaluarii proiectelor, managementului financiar si strategic.

Prezentarea s-a concentrat in continuare pe expunerea rezultatelor proiectul Teach For Future, proiect ce a adus valoare adaugata calitatii programelor de formare profesionala furnizate de Centrul Regional de Studii Nord-Est, prin specializarea unui numar de 18 traineri ai Centrului, in utilizarea unor tehnici moderne de predare si mai ales prin elaborarea de noi curricule si suporturi de curs pe temele: Internationalizarea Educatiei, Top Level Management, Interntionalizarea Clusterelor si Training Management. Specializarea trainerilor CRS s-a realizat in cadrul unor fluxuri de mobilitati organizate in Spania cu sprijinul organizatiilor gazda, Extremadura Business School si AVAESEN- Asociacion Valenciana de Empresas del Sector de la Energia.

Pentru evidentierea si exemplificarea bunelor practici invatate in cadrul acestui proiect, invitatii la evenimentul de diseminare au participat in continuare, la doua sesiuni de instruire: „Internationalizarea educatiei”, prezentata de dna director Roxana Pintilescu si, respectiv „Tehnici moderne de predare in educatia adultilor”, prezentata de doamna Gabriela Bobeanu, Expert al Directiei Comunicare, Cooperare si Dezvoltarea Afacerilor din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

S-a pus accent in sesiunile de instruire pe noile curente implementate in sistemele educationale moderne, pe  schimbarea perspectivei relatiei profesor-elev, in sensul in care profesorul ar trebui sa fie un ghid in experienta educationala a elevului sau, pe cresterea digitalizarii educatiei prin accesul la informatii din mediul on-line, atat pentru profesor cat si pentru elev, pe folosirea platformelor si a claselor virtuale si, nu in ultimul rand, pe incurajarea folosirii mediului virtual ca un instrument de predare si invatare.

Totodata, au fost prezentate linii internationale in inovare educativa si invatare cooperativa, cum ar fi: Flipped Classrooms, Khan Academy, Modelul Finlandez, Horizonte 2020 sau Modelul Iezuit si Comunitatile de Invatare, modele ce ar trebui sa ne serveasca drept sursa de inspiratie in ceea ce priveste implementarea unor linii progresiste in domeniul educatiei adultilor si nu numai.

In incheiere, tuturor participantilor le-au fost acordate certificate de participare eliberate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si un modul din suportul de curs elaborat de Centrul Regional de Studii Nord-Est in colaborare cu Extremadura Business School, una dintre cele mai prestigioase scoli de afaceri din Spania.



Toate stirile »