Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ADR Nord-Est pune la dispozitia sectorului turistic o platforma e-learning pentru eficienta energetica

11/12/2015

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a prezentat in data de 03.12.2015,  in cadrul unei conferinte internationale de inchidere a proiectului ECOTOUR, rezultatele obtinute de un consortiu format din 6 tari europene in domeniul educational pe tema eficientei energetice in turism.

Conferinta a avut loc la Parcul Tehnologic din Extremadura, Spania si a reunit companii si agentii din sectorul turismului si energiei, precum Clusterul de Turism din Extremadura, Agentia pentru Energie Extremadura, Organizatia Internationala de Standardizare (AENOR) si Federatia de Turism Rural Extremadura, partenerii europeni ai proiectului.

In cadrul evenimentului, s-a lansat oficial in Spania platforma e-learning gratuita care reuneste rezultatele proiectului `Ecotour", un proiect dezvoltat de ADR Nord-Est impreuna cu partenerii din Romania, Spania, Austria, Italia, Olanda si Finlanda: fundatii universitare, institute de cercetare, autoritati regionale, asociatii turistice internationale, furnizori si asociatii de eficienta energetica. Instrumentul, care este accesibil pe www.ecotourplatform.com web, este o platforma de auto-invatare cu mai multe module de instruire pentru utilizarea rationala a energiei.



Conferinta a inclus, de asemenea, o masa rotunda in care a fost discutata intre participantii la conferinta, utilitatea practica a rezultatelor proiectului pentru sectorul turismului. Mai mult decat atat, conferinta a servit pentru a introduce un profil profesional nou, cu un impact potential deosebit in acest sector, MANAGERUL ENERGETIC IN TURISM. In acest sens, proiectul `Eocotur" a definit si structurat acest nou profil ocupational si a prezentat importanta sa ca sursa de noi locuri de munca.

Toate rezultatele acestui proiect, finantat de Comisia Europeana prin "Programul de invatare pe tot parcursul vietii”, Leonardo Da Vinci-Transfer de Inovatie, sunt disponibile pentru companiile din regiune pe site-ul proiectului: www.ecotourproject.com. Scopul este ca cel putin 270 de manageri si tehnicieni din sectorul turistic sa beneficieze de acest proiect, plus alti 180 de profesori si traineri din sectorul formarii profesionale, din cele sase tari care alcatuiesc consortiul.

Pentru mai multe detalii, puteti contacta echipa de proiect din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, coordonata de Dna. Roxana Pintilescu, Director Centru Regional de Studii Nord-Est, e-mail: rpintilescu@adrnordest.ro.



Toate stirile »