Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Intalnirea partenerilor proiectului Women Power Code la Milano

03/10/2019

In perioada 11-12 septembrie 2019, organizatia Eurocrea Merchant, partener in cadrul consortiului de proiect Women Power Code, a gazduit cea de-a patra intalnire a partenerilor, in Milano, Italia.

In cadrul acestei intalniri, membrii consortiului au vizualizat, au verificat si au propus imbunatatiri pentru platforma de invatare dezvoltata de liderul de parteneriat, Civic Computing (Marea Britanie). Aceasta platforma de invatare va facilita accesul utilizatorilor la materialele de instruire ce le vor permite acumularea de cunostinte si abilitati in ceea ce priveste imprimarea 3D si Internetul obiectelor, dezvoltate in cadrul proiectului, in cele 7 limbi ale consortiului: engleza, italiana, romana, slovena, belgiana, bulgara si olandeza.



In cadrul intalnirii s-au planificat urmatoarele etape de parcurs, in vederea indeplinirii obiectivelor propuse, punandu-se accent pe partea de gamificare, pentru care se va utiliza Platforma Raspberry Pi pentru accesul cursantilor la cunostinte despre codificare.

Necesitatea dezvoltarii proiectului Women Power Code a aparut datorita numarului redus de absolventi de sex feminin in domeniul TIC/STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica)  in intreaga Europa, precum si din cauza numarului redus de femei care activeaza in domeniul TIC/STEM.

Consortiul este compus din parteneri din 7 state membre ale Uniunii Europene: Civic Computing (Marea Britanie), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Romania), Digital Leadership Institute (Belgia), Eurocrea Merchant (Italia), Stichting Business Development (Olanda),  Daniel SG LTD (Bulgaria) si BIOANIM (Slovenia). Proiectul Women Power Code este un proiect finantat prin programul Erasmus+.

Site dedicat: womenpowercode.eu 
Pagina Facebook: WOMEN-POWER-CODE



Toate stirile »