Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

[UPDATE] Conferinta "POS CCE - o oportunitate de investitii pentru IMM-urile din Regiunea Nord-Est", Piatra Neamt, 17 decembrie 2013

17/12/2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de Organism Intermediar desemnat pentru gestionarea Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice la nivelul Regiunii Nord-Est,  a organizat in data de 17 decembrie 2013, la Piatra Neamt, Conferinta regionala „POS CCE - o oportunitate de investitii pentru IMM-urile din Regiunea  Nord-Est”.

Evenimentul a constituit pentru cei 60 de participanti care si-au manifestat interesul, prilejul de a afla ultimele noutati despre stadiul implementarii Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice in Regiunea Nord-Est, de a a dezbate probleme specifice legate de implementarea proiectelor, dar si de a se familiariza cu premisele de investitii pentru perioada 2014-2015.

Din informarea sustinuta de Dl Cristian Zama, Directorul Organismului Intermediar POS CCE Nord-Est, rezulta ca la acest moment, in atentia ADR Nord-Est se afla 135 de proiecte finalizate si in monitorizare ex-post si 144 de proiecte in implementare, vizand Sprijin financiar cu valoarea de pana la 1.065.000 lei pentru investitii in intreprinderile mici si mijlocii. „In termeni pragmatici, aceste investitii reprezinta o infuzie de peste 30 milioane euro nerambursabili in Regiunea Nord-Est, la care se adauga capitalul romanesc provenit din contributia beneficiarilor privati de aproximativ 14 milioane Euro, 1.000 de locuri de munca nou create si peste 3.500 locuri de munca mentinute” a declarat Dl Cristian Zama.

In aceasta perioada la ADR Nord-Est este in desfasurare procesul de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii pentru 86 cereri de finantare din cadrul Operatiunii 1.3.2 Sprijin pentru consultanta acordat IMM-urilor. Evaluarea acestor proiecte preluate de la Autoritatea de Management pentru POS CCE a inceput in data de 29.11.2013 si se va finaliza la inceputul anului 2014, urmand apoi etapa de contractare.

Succesul dumneavoastra este foarte important pentru felul in care va fi conturat viitorul program de finantare pentru mediul privat. Trebuie sa intelegem cu totii ca suntem parte a unui proces evolutiv si trebuie sa crestem impreuna si sa invatam sa lucram impreuna eficient pentru a creste valoarea adaugata pe care dumneavoastra o aduceti in aceasta Regiune” s-a adresat Dl Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est, participantilor la Conferinta.

De la asumarea responsabilitatii de Organism Intermediar pentru implementarea POS CCE la nivel regional, in aprilie 2013, preocuparea ADR Nord-Est a fost de a facilita mecanismul de implementare a Programului, de a sprijini beneficiarii si solicitantii de finantare in intelegerea particularitatilor acestuia si de a  crea conditiile pentru implementarea eficienta a proiectelor. Astfel de evenimente de informare vor continua.


16.12.2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice, organizeaza Conferinta regionala „POS CCE - o oportunitate de investitii pentru IMM-urile din Regiunea  Nord-Est”, care va avea loc in data de 17 decembrie 2013, incepand cu ora 11.00, la Piatra Neamt, in sala Milenium a Hotel Central Plaza, Piatra Petrodava nr.1-3.
 
De la asumarea responsabilitatii de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice la nivel regional, in aprilie 2013, preocuparea ADR Nord-Est a fost de facilita mecanismul de implementare a Programului, de a sprijini beneficiarii si solicitantii de finantare in intelegerea particularitatilor acestuia si de a  crea conditiile pentru implementarea eficienta a proiectelor.
 
Aceasta conferinta consituie un prilej de a afla ultimele noutati despre stadiul implementarii Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, dar si de a va familiariza cu premisele de investitii pentru 2014.

Agenda conferinta



Toate stirile »