Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Eveniment privind Cooperarea transnationala in contextul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, rezultate 2007-2013, perspective 2014-2020 (Iasi, 3 martie 2015)

24/02/2015

In contextul necesitatii valorificarii rezultatelor programelor implementate in perioada 2007-2013 si a prezentarii perspectivelor de finantare 2014-2020 , Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate Nationala si Punct National de Contact pentru programele de cooperare transnationala Sud Estul Europei (2007-2013) si Dunarea (2014-2020), organizeaza o serie de evenimente pentru promovarea rezultatelor si perspectivelor cooperarii transnationale in contextul SUERD.

Dupa un prim eveniment organizat la Bucuresti, urmatorul se va desfasura la Iasi in data de 3 martie a.c (Hotel Ramada, Strada Grigore Ureche, nr. 27), conform agendei atasate. Sunt planificate, de asemenea, evenimente similare la Sibiu (10 martie), Constanta (18 martie) si Timisoara (24 martie).

Mentionam ca in perioada 2007-2013, Romania a participat in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei al carui scop a fost de a imbunatati procesul de integrare teritoriala, economica si sociala si de a contribui la coeziunea, stabilitatea si cresterea competitivitatii statelor partenere prin dezvoltarea parteneriatelor transnationale in domenii precum inovare, protectia mediului, accesibilitate si dezvoltare durabila. In cadrul programului au fost aprobate si implementate aproximativ 140 de proiecte, o parte dintre acestea fiind considerate „proiecte fanion” in cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD).

Pentru Romania, succesorul Programului SEE in perioada 2014-2020 este Programul Transnational Dunarea 2014-2020, care va sustine integrarea politicilor din domeniile selectate (inovare si responsabilitate sociala, mediu si cultura, conectivitate si responsabilitate energetica, guvernanta) in macroregiunea Dunarii conform prevederilor comunitare comune si a Regulamentului FEDR in stransa legatura cu obiectivele (SUERD).

Beneficiarii eligibili ai Programul Transnational Dunarea 2014-2020 sunt:

  • Autoritatile locale/regionale/nationale
  • Organsime de drept public
  • Grupari Europene de Cooperare Teritoriala (GECT)
  • Organizatii internationale
  • Organisme private, inclusiv IMM-uri

Persoanele interesate sunt rugate sa completeze formularul de participare indicand evenimentul la care se doreste inscrierea.

Va rugam sa transmiteti formularele la adresa de email: evenimente-mdrap-t@gsgroup.ro.

Pentru mai multe informatii privind Programul Transnational Dunarea 2014-2020 accesati linkul de aici.

Agenda eveniment

Formular de participare



Toate stirile »