Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

STARTUP ACTIVATOR - Contracte de finantare cu 75 de antreprenori din Nord-Est

15/07/2019

Vineri, 12 iulie 2019, a avut loc la Piatra Neamt evenimentul de semnare a contractelor de finantare cu 75 de viitori antreprenori din cele 6 judete ale regiunii Nord-Est.

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului Startup Activator, ce are ca scop incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi non-agricole in zona urbana din regiunea Nord-Est. Proiectul este finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, fiind implementat de catre CNIPMMR, in parteneriat cu ADR Nord-Est si CJ Neamt.

In cursa obtinerii finantarii nerambursabile au intrat 219 antreprenori din regiunea Nord- Est, din care 75 sunt castigatorii a 160.000 lei nerambursabili necesari pentru a-si putea pune in practica ideea de business.

Analizand lista companiilor nou infiintate, care in proportie de 99% sunt societati cu raspunere limitata (SRL), judetele Neamt si Iasi s-au remarcat prin crearea celui mai ridicat numar de firme noi, 36 respectiv 21, urmate apoi de Bacau si Botosani cu 6, respectiv 5.

In ceea ce priveste noii antreprenori din regiune, varsta medie a acestora este de 35 de ani, afacerile urmand a fi conduse in proportii aproximativ egale de catre barbati si femei (39 barbati si 35 femei).
Cele 75 de firme au activitati diverse, printre cele mai importante remarcandu-se IT-ul, productia, serviciile de publicitate si design, serviciile de arhitectura, creatie produse vestimentare, comert online, cabinete veterinare sau cabinete de terapie prin muzica.

Astazi, odata cu semnarea celor 75 de contracte de subventie, s-a marcat trecerea intr-o noua etapa din cadrul proiectului StartUp Activator, respectiv demararea implementarii a 75 de planuri de afaceri care vor beneficia de o finantare nerambursabila de 160.000 de lei. Astfel, cei 75 de intreprinzatori vor contribui prin afacerile lor la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial al regiunii Nord-Est. Le urez mult succes tuturor si reiterez angajamentul ferm si constant al CNIPMMR de a sprijini demersurile antreprenoriale responsabile.”, a mentionat Oana Bara, managerul proiectului StartUp Activator.

Mai multe informatii cu privire la proiect gasiti accesand https://startup-activator.ro/.



Toate stirile »