Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Comisia Europeana lanseaza noua versiune imbunatatita a instrumentului SELFIE, menit sa sprijine educatia digitala si educatia online

12/08/2020

Comisia a lansat astazi, 12 iulie, o noua versiune a SELFIE, un instrument care ajuta scolile sa valorifice la maximum tehnologiile digitale pentru predare si invatare. In contextul in care scolile incep sa se redeschida in intreaga Europa, instrumentul SELFIE a fost actualizat pentru a le ajuta sa reflecteze asupra modului in care fac fata invatarii la distanta in timpul pandemiei de COVID-19 si sa planifice urmatorul an scolar pe baza nevoilor elevilor si ale cadrelor didactice.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, responsabila cu Centrul Comun de Cercetare, a declarat: „Pandemia de COVID-19 a provocat cea mai puternica perturbare a educatiei din istoria recenta a Europei, majoritatea activitatilor de predare si invatare fiind transferate in mediul online. Multe cadre didactice si multi elevi au folosit acum pentru prima data numai tehnologii digitale pentru a preda si a invata.

Instrumentul SELFIE actualizat va ajuta scolile sa reflecteze asupra modului in care gestioneaza situatia si asupra masurilor pe care le pot lua pentru a folosi in mod optim aceste tehnologii, astfel incat sa maximizeze oportunitatile de invatare pentru copiii nostri.” Instrumentul SELFIE ( Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies ) este gratuit, usor de utilizat si poate fi adaptat. Orice scoala interesata se poate inscrie pe platforma si poate sa utilizeze instrumentul SELFIE.

Acesta colecteaza opinii anonime din partea elevilor, a cadrelor didactice si a directorilor unitatilor de invatamant pentru a prezenta o imagine sintetica a punctelor forte si a punctelor slabe ale scolii in ceea ce priveste utilizarea tehnologiilor digitale. De la lansarea sa in 2018, peste 7 000 de scoli si aproape 700 000 de utilizatori din 57 de tari au folosit instrumentul SELFIE. Acesta este disponibil in 31 de limbi, inclusiv in toate cele 24 de limbi ale UE. Instrumentul SELFIE se numara printre cele 11 actiuni ale Planului de actiune pentru educatia digitala al Comisiei Europene, care este in curs de actualizare in urma organizarii unei consultari publice, pentru a trage invataminte din criza provocata de pandemia de COVID-19 si pentru a sprijini educatia si formarea prin transformarea digitala pe termen lung. Pentru informatii suplimentare cu privire la aceasta noua versiune a instrumentului SELFIE, va rugam sa consultati site-ul web al JRC.

Sursa: Comisia Europeana



Toate stirile »