Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Prima editie a Startup Spinner Makeathon a fost un succes

28/11/2018

In perioada 23-25 noiembrie, in spatiul de co-working Rubik Hub din Piatra Neamt, 11 startup-uri din mediul antreprenorial romanesc si-au petrecut 72 de ore intr-un program intensiv de cristalizare, validare si crestere a ideii lor de afaceri.

Startup Spinner Makeathon este un eveniment dedicat fondatorilor de startup care sunt dornici sa treaca la un nivel superior, care sunt pregatiti sa convinga un public relevant – format din reprezentanti ai acceleratoarelor, investitori, antreprenori si mentori – ca startup-ul pe care il reprezinta are acel element definitoriu, inovator si original si ca este pregatit sa treaca la alt nivel.

Pentru aceasta prima editie, au fost selectate 11 echipe, formate din 1-4 oameni:

  • Auttie App – un instrument educational pentru terapeutii si parintii copiilor cu autism
  • CityBPM – un instrument online pentru facilitarea programarilor la diferite cabinete medicale, de consultanta, saloane de cosmetica/ coafura, etc
  • Dawal – o platforma pentru zona de B2B, care solutioneaza gestionarea datelor legale si financiare ale clientilor
  • Glasskoo – o solutie digitala care iti permite cu ajutorul realitatii augmentate sa probezi rame de ochelari 3D, evitand astfel deplasarea la magazinele de specialitate si ajutandu-te sa alegi o rama potrivita fizionomiei tale
  • i3d – o imprimanta 3d portabila
  • insidAR – o aplicatie de localizare in zonele fara semnal wifi sau gps
  • Maponia – o platforma online pentru facilitarea localizarii zonelor si punctelor de interes pentru cei din sectorului de transport si logistica
  • Poloniq – o aplicatie pentru facilitarea rezervarilor online in sectorul Horeca
  • PostMuse – un instrument de editare foto pentru canalele de social media
  • Saffow – un startup care vrea sa transforme resturile alimentare in combustibil pentru avioane
  • Switch – un sistem de management online a programarilor multiple pentru clientii cu abonament

Fiecare startup inscris a prezentat o solutie punctuala la o problema identificata. Fiecarei echipe i s-a alocat un mentor alaturi de care a lucrat intens pe toata durata evenimentului la identificarea blocajelor, la solutionarea problemelor si la setarea obiectivelor pe termen scurt sau lung. Pe langa orele de lucru petrecute alaturi de mentorii dedicati, participantii au avut si ocazia de a invata sa lucreze pe anumite instrumente de lucru specifice (Business Model Canvas, Team Mission Fit, Business Idea Canvas), fiecare prezentate in cate un atelier de lucru. De asemenea, in cadrul evenimentului au fost invitati si alti mentori cu expertiza in diferite domenii (legal, administrativ, financiar, AR, etc), care au impartasit echipelor din experienta lor in sesiunile de Office Hours.

Cele 11 startup-uri au fost selectate in functie de alinierea si motivatia echipei, solutia identificata la problema de la care s-a pornit, posibilitate de scalare si executie pana in prezent, puterea de executie, dorinta si deschiderea de a fi mentorat, claritatea modelului de business si capacitatea de a face un pitch bun.

Au fost selectate 2 echipe castigatoare, una in urma votului mentorilor (Dawal) si una in urma votului juriului (Maponia). Cele 2 echipe au primit cate un CEC in valoare de 1000 euro din partea sponsorului principal, Genimi Cad. Toate echipele participante au primit din partea organizatorilor vouchere pentru utilizarea cu titlu gratuit a spatiului de coworking din Rubik Hub, dar si 3 sesiuni gratuite de consultanta ce va fi asigurata de catre mentorii din comunitatea Rubik Hub.

Juriul a fost, de asemenea, unul foarte bine inchegat, cu reprezentanti ai mai multor ecositeme antreprenoriale, atat din Romania, cat si din alte tari: Oscar Kneppers – Founder @Rockstart – Olanda, Jane Nørbjerg Bertelsen, Business Consultant – Danemarca, Adrian Georgescu, Head of Technology – Ernst & Young – Romania, Oana Bouraoui, President & Co-founder Romanian-IT si Corina Forascu – profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

S-au alaturat acestui proiect si reprezentanti ai catorva acceleratoare din tara si strainatate, investitori si parteneri strategici:
Organizator principal: Rubik Hub din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.
Co-organizator: TBNR
Acceleratoare & Fonduri de investitie: Spherik, Techcelerator, Beta_I, Huge Thing, Buran VC, Barcelona Tech City, Startarium,
Parteneri din comunitate: Codecamp, Cluj Startups, Fresh Blood, Startup Hub
Parteneri strategici: Ernst Young, start-up.ro, Pixelgrade, Beaglecat, PixTeller, Benefit, Questo, Digital2Law, Creative Tim, Competitive, CyberSwarm, Platinum Optic, Bizis, Illusio, Civic Heros, DigiTail
Parteneri academici: Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi.



Toate stirile »