Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Lansarea proiectului Restart+ prin formarea Aliantei Comunitare in Dolhesti, judetul Suceava

21/08/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii Nord-Est, a organizat in luna iunie, in comuna Dolhesti, judetul Suceava, prima intalnire in cadrul proiectului Restart+ Communities – Dezvoltarea Comunitatilor prin Formarea Aliantelor Regionale, finantat prin Programul ERASMUS+.

Aceasta intalnire cu membrii Aliantei ne-a ajutat sa identificam nevoile majore ale comunitatii: necesitatea resurselor umane instruite, accesul la informatii - in ceea ce priveste dezvoltarea comunitatii, know-how pentru implementarea proiectelor, crearea unui brand/logo/simbol al comunitatii, promovarea regiunii in social media si platforme on-line. De asemenea, am identificat solutiile pentru aceste nevoi: invatarea din exemple de bune practici, participarea la cursuri dedicate dezvoltarii comunitare si la diverse ateliere intre membrii comunitatii, incurajarea ideii 'Think outside the box' si implicarea in proiecte europene pentru a atrage resurse financiare.

Alianta este formata din membri implicati activ in dezvoltarea comunitatii dolhestene, precum: lideri de promovare locali, specialisti in turism, mestesugari si antreprenori. Liderul Asociatiei de Promovare a Vaii Somuzului, doamna Mirela Nechita, a demarat actiuni de colaborare cu autoritatea publica locala si cu primaria, pentru a incuraja dezvoltarea comunitatii. In Dolhesti s-au facut deja pasi importanti in dezvoltarea locala, prin unirea fortelor membrilor cu putere decizionala, motiv pentru care acest proiect va aduce beneficii reale comunitatii, fiind locul potrivit pentru infiintarea unei aliante comunitare.

'Pentru noi, Asociatia de Promovare a Vaii Somuzului este un proiect foarte iubit si simbolic, pentru ca a aratat ca o comunitate solida cu valori culturale, naturale si istorice poate deveni un model in dezvoltarea rurala. Vom continua acest proiect minunat al carui succes are la baza comunitatea. Va marturisesc ca de doi ani, de cand am demarat aceasta initiativa, s-a creat o emulatie extraordinara in sat. Pentru mine si echipa mea, faptul ca am reusit sa punem Valea Somuzului - o regiune mai putin cunoscuta a Moldovei - pe harta regionala a Romaniei inseamna o confirmare extraordinara. Succesul acestui proiect a fost posibil datorita urmatoarelor lucruri: spiritul de comunitate si valorificarea patrimoniului nostru cultural si istoric, a Vaii Somuzului. Invitam toti romanii si strainii sa descopere sau sa redescopere mediul rural si sa il aprecieze asa cum merita.' doamna Mirela Nechita, liderul Asociatiei pentru Promovarea Vaii Somuzului.

Obiectivul principal al proiectului Restart+ consta in elaborarea unei platforme educationale, care are ca scop instruirea liderilor si a membrilor comunitatilor in vederea valorificarii oportunitatilor de regenerare a comunitatii locale si constientizarea importantei formarii unor aliante durabile intre liderii comunitatilor.

Consortiul de proiect este format din 7 organizatii din 6 tari europene, astfel: Letterkenny Institute of Technology (Irlanda), aceasta institutie fiind si liderul de proiect, Momentum (Irlanda), Banbridge District Enterprises Limited (Irlanda de Nord-UK), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Romania), Municipio de Lousada (Portugalia), European E-learning Institute (Danemarca) si University Industry Innovation Network’s (Olanda).

Proiectul Restart+, se desfasoara pe o perioada de 2 ani, termenul de finalizare fiind Decembrie 2020. Daca doriti sa  aflati mai multe informatii despre acest proiect sau despre stadiul de evolutie a rezultatelor intelectuale, va invitam sa accesati site-ul proiectului: http://www.restart.how sau pagina oficiala de Facebook: Restart+ Communities.



Toate stirile »