Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Atelier de lucru dedicat primariilor din Regiunea Nord-Est in domeniul tranzitiei energetice

21/08/2018

Descarca pachet prezentari 22.08.2018

In contextul implementarii masurilor prevazute de documentele strategice si directivele europene incluse in Pachetul legislativ „Energie curata pentru toti europenii”, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est se implica activ in consolidarea capacitatii administrative si institutionale a actorilor locali din Regiunea Nord-Est interesati de beneficiile tranzitiei la o societate si economie cu emisii scazute de carbon.

In acest sens, in data de 22 august 2018, la sediul Rubik Hub – sala Cloud, invitam reprezentantii autoritatilor publice locale din regiunea Nord-Est sa participe la o intalnire de lucru organizata de ADR Nord-Est, unde vom discuta despre directiile strategice europene si nationale privind eficienta energetica, performanta energetica a cladirilor si adaptarea la schimbarile climatice, precum si despre pasii pe care ii putem parcurge impreuna, la nivel regional si local, pentru a facilita tranzitia energetica.


(sursa foto: www.empowering-project.eu)

Acest eveniment este primul dintr-o serie de trei intalniri in care vom parcurge procesul de implementare a politicilor din domeniu, aferent a trei niveluri decizionale: strategic, de coordonare si de executie, iar prezenta invitatie vizeaza dezbaterea la nivel strategic.

Consideram ca o astfel de discutie, purtata la nivel strategic, cu perspectiva practicienilor, va asigura coerenta si un impact consolidat semnificativ in tranzitia energetica la nivelul Regiunii Nord-Est, in contextul in care ADR Nord-Est a demarat elaborarea unui Plan Regional de Actiune privind integrarea surselor regenerabile de energie pentru autonomia energetica a cladirilor in Regiunea Nord-Est, al carui ultim obiectiv este de a promova noi politici sau de a imbunatati politicile existente din acest domeniu.

Intalnirea este organizata in cadrul proiectelor transnationale derulate in domeniul energiei durabile, EMPOWERING si ENERSELVES, in cadrul carora ADR Nord-Est este partener si care vizeaza:

  • consolidarea capacitatii autoritatilor publice locale in procesul de planificare strategica in domeniul energiei durabile;
  • cresterea gradului de integrare a surselor regenerabile de energie in cladiri, in contextul aplicarii directivei europene privind performanta energetica a cladirilor, transpusa in legislatia nationala prin Legea nr. 372/2005.

Consideram acest eveniment reprezinta un mijloc de informare foarte util pentru toate autoritatile publice locale din regiune interesate de reducerea consumurilor energetice.

Pentru mai multe informatii, persoana de contact din partea ADR Nord-Est este dna Ramona Tanasa, Sef Birou Cooperare Externa, ramona.tanasa@adrnordest.ro, 0233 620 408.



Toate stirile »