Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Impactul proiectelor implementate de Centrul Regional de Studii Nord-Est in educatia si formarea profesionala a adultilor

11/10/2019

eSkills4ALL - A Digital Skills Tool kit for low adults focusing on Women re-entering the labour market  

Noutatea proiectului se refera la pregatirea profesionala a adultilor cu un grad scazut de cunostinte si abilitati digitale, iar scopul proiectului este formarea profesionala a adultilor pentru reintegrarea pe piata muncii. Proiectul eSKILLS4ALL initiaza o abordare holistica de promovare a alfabetizarii digitale si combate, in acelasi timp, dezechilibrele privitoare la competentele digitale si somajul in randul adultilor, cu o atentie speciala acordata femeilor. Scopul urmarit se doreste a fi realizat printr-un instrument electronic, bazat pe o platforma interactiva si dinamica, necesara pentru dobandirea eficienta a competentelor digitale.

Mai multe informatii si noutati despre proiect puteti gasi pe website-ul https://eskills4all.eu/ sau pe Facebook: https://www.facebook.com/eskills4all/ .

DIMESCA - Digital Inclusion, Mediation and Skills in lifelong Career guidance  

Proiectul „DIMESCA – E-skills in Lifelong Career Guidance” este un proiect european ce include schimburi de bune practici si oferirea de instruiri de specialitate, derulat de reteaua internationala Cités des métiers. Obiectivele specifice ale proiectului includ adaptarea si consolidarea abilitatilor digitale ale profesionistilor care lucreaza in centrele de orientare profesionala, oferirea serviciilor personalizate pentru insusirea instrumentelor digitale in centrele de orientare in cariera si promovarea metodelor si instrumentelor de constientizare a cetateniei digitale pentru publicul-tinta.

Detaliile proiectului pot fi regasite pe pagina de Facebook dedicata: https://www.facebook.com/Dimesca-project-395101371278389/

Your Local Guide: Digital Skills in Tourism 

Proiectul Your Local Guide isi propune sa imbunatateasca abilitatile digitale pentru cel putin 400 de seniori cu competente digitale scazute, dornici sa lucreze in managementul si promovarea destinatiilor turistice, intelegand oportunitatea unei astfel de afaceri si dorind sa o valorifice individual sau intr-o comunitate de profesionisti. Proiectul poate fi o oportunitate excelenta pentru persoanele in varsta de a ramane active in comunitate, realizand in acelasi timp lucruri utile si placute. Proiectul isi propune sa promoveze abordari inovatoare de predare si invatare, concretizate sub forma unor rezultate precum: colectii de bune practici si manuale interactive, un kit de instruire si un joc video ca instrumente pentru a invata cum se poate gestiona si promova o destinatie turistica.

Pentru a fi la curent cu desfasurarea proiectului, puteti urmari website-ul www.yourlocalguide.org si pagina de Facebook Your Local Guide: https://www.facebook.com/YourLocalGuideProject/ .

Restart+ Communities in action  

Obiectivul proiectului Restart+ este acela de a construi aliante durabile intre lideri comunitari, autoritati publice si institutii de formare profesionala, in patru regiuni europene din urmatoarele tari: Irlanda, Portugalia, Romania si Irlanda de Nord. Fiecare dintre aceste aliante comunitare va reuni diferite grupuri de parti interesate si va intreprinde activitati de predare si invatare, pe baza materialelor educationale elaborate in cadrul proiectului, cu scopul de a dezvolta abilitati de conducere care sa ajute la regenerarea comunitatilor.

Informatii suplimentare pot fi obtinute de pe website-ul dedicat: http://www.restart.how si de pe pagina Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/RestartCommunities/ .

Craft 4.0 

Proiectul Craft 4.0, isi propune sa promoveze dezvoltarea profesiilor mestesugaresti prin exploatarea oportunitatilor oferite de tehnologiile moderne, pentru a crea o noua revolutie in domeniul artizanal, atat din perspectiva economica, cat si culturala. Obiectivul acestui proiect consta in crearea unui set de instrumente de instruire pentru mestesugarii interesati sa isi dezvolte abilitatile in domeniul modelarii digitale si imprimarii 3D.

Proiectul Craft 4.0 isi propune sa dezvolte:

  • o platforma de instruire online in domeniul proceselor de modelare digitala si a imprimarii 3D;
  • un cadru accesibil pentru dezvoltarea instruirii in domeniul artizanal;
  • un ghid cu privire la modalitatile prin care aceste tehnologii moderne pot sprijini dezvoltarea produselor mestesugaresti.

Smart Your Home 

Proiectul isi propune sa ajute persoanele in varsta sa inteleaga posibilitatile si caracteristicile digitalizarii, exemplificate prin diverse concepte smart-home, care le permit sa ramana independenti in propria lor casa. Obiectivul proiectului Smart Your Home este de a dezvolta un curs, prin care persoanele in varsta vor fi instruite sa inteleaga si sa utilizeze intr-un mod independent dispozitivele smart-home. De asemenea, dezvoltam o abordare inovatoare pentru a permite persoanelor in varsta sa-si creeze propriul mediu inteligent.

Websiteul proiectului poate fi accesat la urmatorul link: https://www.smartyourhome-project.ili.eu .

Women Power Code 

Proiectul WOMEN POWER CODE doreste sa creeze un cadru educational integrat pentru a ajuta femeile adulte (peste 40 de ani) sa dobandeasca si sa isi dezvolte abilitatile de programare, sporind astfel participarea lor la sectorul STEM / ICT. Cadrul proiectului implica difuzarea conceptului de Internet of Things (IoT) si elaborarea unui nou curriculum cuprinzand implicarea materialelor interactive de formare multimedia, cum ar fi textul, tutorialele video si jocurile video. Noul produs educational dezvoltat in cadrul proiectului va furniza materiale care vor permite acumularea de cunostinte si abilitati in ceea ce priveste imprimarea 3D si Internet of Things. Unitatea finala, Platforma Raspberry Pi, va descrie modalitatea de utilizare si aplicatiile practice ale acesteia.

Mai multe detalii si noutati despre proiect pot fi gasite pe website-ul https://womenpowercode.eu/ si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/WOMEN-POWER-CODE-1737258186306036/ .



Toate stirile »