Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Misiune economica a companiilor din Regiunea Nord-Est la Agritechnica Hanovra

27/11/2017

In perioada 15-16 noiembrie 2017, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin centrul Enterprise Europe Network, a organizat o misiune economica la targul pentru agricultura AGRITECHNICA 2017, care s-a desfasurat la Hanovra (Germania).

Agritechnica reprezinta cel mai mare targ de utilaje agricole din lume si se desfasoara o data la doi ani. Este o buna oportunitate pentru identificarea de noi parteneri de afaceri, pentru a descoperi noi tehnologii inovative si a initia viitoare cooperari transfrontaliere. 

In anul 2017, targul a avut peste 2800 de expozanti si a inregistrat un aflux de peste 450.000 de vizitatori din toate colturile lumii.  Au fost prezenti marii producatori de utilaje agricole (Claas, John Deere, Fendt, New Holland), dar si producatori mici, care au expus produse inovative si noi tehnologii.

Printre cele 58 de state expozante, pavilionul Romaniei a inregistrat un mare aflux de vizitatori interesati, in primul rand, de  noi solutii tehnice care includ digitalizarea, cu un rol din ce in ce mai mare in inovarea tehnologiilor agricole viitoare. 

La aceasta misiune, Regiunea Nord-Est a fost reprezentata de un expert din cadrul ADR Nord-Est care, alaturi de 5 companii (fermieri) locali, au participat la intalniri de afaceri cu viitori noi parteneri, pentru introducerea de noi solutii tehnologice in cadrul propriilor ferme, prin noi acorduri de parteneriat.

Membrii misiunii economice au participat la diverse sesiuni de prezentare a unor noi produse/ procese de interes pentru dezvoltarea unor noi procese de productie si au avut intalniri fata-in-fata cu alte companii europene din acelasi sector, prezente la eveniment. Ca urmare a acestor intalniri, fermierii romani au identificat noi oportunitati de colaborare, atat in domeniul achizitionarii de noi echipamente agricole, cat si in cultivarea unor noi soiuri de plante sau cresterea unor noi rase de animale.

Un alt punct important in agenda misiunii a fost identificarea unor solutii de exploatare a deseurilor agricole (incepand de la gunoiul de grajd si pana la biomasa ramasa dupa recoltat). Au fost identificate noi metode tehnice astfel incat aceste produse secundare sa fie valorificate, pentru obtinerea de venituri proprii suplimentare.



Toate stirile »