Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Programul Comert 2017 - ajutoare nerambursabile de pana la 250.000 de lei

07/02/2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri - Directia Politici Antreprenoriale a emis, in data de 6 februarie 2017, o propunere de procedura pentru derularea acestui program.

Prin Programul Comert 2017 ajutorul nerambursabil de la stat ar urma sa creasca de la 200.000 de lei, cat era anul trecut, la 250.000 de lei. Intensitatea ajutorului va fi de maximum 90%, ceea ce inseamna ca beneficiarul va trebui sa suporte minimum 10% din investitie.

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul 2017 va fi de 49.949.000 lei. Prin implementarea programului in anul 2017 statul estimeaza ca va acorda ajutor de minimis unui numar de minimum 200 de beneficiari. Schema ar urma sa fie valabila pana la 31 decembrie 2017, iar platile in cadrul schemei de minimis ar urma sa fie efectuate pana la 31 decembrie 2018.

Potentialii beneficiari vor depune planuri de investitii, in baza carora vor fi selectati. Firmele doritoare vor putea aplica pentru banii din programul Comert 2017 pe site-ul Directiei, aippimm.ro.

Acest program nu este inca deschis, fiind necesara adoptarea procedurii in forma sa finala si deschiderea sesiunii de inscrieri prin aplicatie electronica.

Ce obligatii au antreprenorii care aplica pentru acest program?

IMM-urile beneficiare vor fi obligate, pentru o perioada de minimum 3 ani incepand cu anul urmator acordarii de ajutorului:

  1. sa mentina investitia pentru care primesc ajutorul in cadrul Programului,
  2. sa nu aplice amortizare accelerata pentru activele achizitionate in cadrul programului,
  3. sa pastreze numarul locurilor de munca pe perioada nedeterminata existente la data deschiderii aplicatiei de inscriere, numarul locurilor de munca create prin program conform numarului si tipului (abolvent/somer) de locuri de munca pentru care a primit punctaj in planul de investitii si numarul locurilor de munca pe perioada nedeterminata existente la data deschiderii aplicatiei de inscriere.

Ce firme vor putea lua banii de la stat ?

  • Viitorii beneficiari vor fi persoane juridice (societati /societati cooperative), care au ca obiect de activitate comercializarea produselor si serviciilor de piata.
  • O alta conditie de participare este ca firmele sa aiba cel putin 2 ani calendaristici de la infiintare la data deschiderii aplicatiei electronice de inscriere a planului de investitii.
  • De asemenea, si codul CAEN pentru care solicita finantare va trebui sa fie autorizat conform art. 15 din Legea 359/2004 privind simplificarea formalitatilor la inregistrarea in registrul comertului a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice, inregistrarea fiscala a acestora, precum si la autorizarea functionarii persoanelor juridice, cu modificarile si completarile ulterioare, cu cel putin 3 luni anterior datei deschiderii aplicatiei electronice de inscriere a planului de investitii.

Institutia responsabila pentru acest Program este Ministerul pentru Mediul de Afaceri - Directia Politici Antreprenoriale.

Descarca propunerea de procedura Comert 2017



Toate stirile »