Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Grup de lucru pentru stabilirea parteneriatelor in cadrul proiectului Craft 4.0

22/10/2019

Luni, 21 Octombrie 2019, a avut loc prima intalnire de lucru, in cadrul proiectului european Craft 4.0, proiect finantat prin programul Erasmus+. La aceasta intalnire au luat parte reprezentantii echipei de robotica a Colegiului National „Petru Rares” si reprezentantii Centrului Regional de Studii Nord-Est, departament al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.



Cu prilejul acestei intalniri, s-au stabilit detaliile pentru realizarea unui parteneriat de lucru intre CRS Nord-Est si echipa de robotica a Colegiului National „Petru Rares”. De asemenea, au fost identificate cele mai bune modalitati de livrare a unui curs on-line in domeniul modelarii digitale si a imprimarii 3D, dedicat mestesugarilor, mesterilor populari si altor reprezentanti din domeniul creativ. In urma prezentarii proiectului, elevii echipei de robotica, au concluzionat ca principala provocare a acestui proiect consta in identificarea beneficiilor pe care tehnologiile digitale le pot avea asupra afacerilor din domeniul creativ, acest curs fiind o adevarata oportunitate pentru imbunatatirea proceselor de productie in urma dezvoltarii abilitatilor de utilizare a tehnologiilor moderne.

Proiectul Craft 4.0 isi propune sa sprijine dezvoltarea sectorului manufacturier prin furnizarea cursurilor de formare in domeniul modelarii digitale si a imprimarii 3D.

Durata de implementare a proiectului este de 26 luni: 31 Decembrie 2018 – 27 Februarie 2021, iar consortiul de proiect este format din institutii europene de profil, cu vasta experienta in domeniul tehnologiilor digitale si in domeniul artelor vizuale, din urmatoarele tari: Irlanda, Italia, Suedia, Bulgaria, Marea Britanie si Spania.



Toate stirile »