Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

La Suceava se vor putea efectua zilnic peste 200 de teste COVID-19

20/03/2020

Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava a implementat o linie semi-automata de testare COVID-19, care va fi predata Spitalului Judetean Suceava pentru infiintarea laboratorului de testare

Echipa Laboratorului de Metagenomica si Biologie Moleculara din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava (USV) a implementat o linie semi-automata de testare pentru coronavirus (COVID-19) , cu consultarea colegilor de la Institutul „Matei Bals” din Bucuresti si a specialistilor din industria de profil.

Aceasta linie de testare este formata dintr-un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hota microbiologica cu certificare de siguranta clasa II, vortex, centrifuga cu racire, laptop, pipete automate monocanal si multicanal. Echipamentele folosite in acest demers sunt de ultima generatie, extractorul automat, cu o capacitate de 24 de probe, permitand reducerea timpului de lucru si cresterea sigurantei microbiologice. De asemenea, mentionam faptul ca aparatul Real Time PCR este de tip multiplex, ceea ce inseamna ca, in combinatie cu kit-urile de detectie folosite, permite triplarea numarului de probe efectuate in acelasi timp, cele 3 gene ale COVID-19 fiind amplificate si cuantificate simultan. Astfel, estimarile efectuate arata ca este posibila efectuarea a peste 200 de teste de mare precizie zilnic, pornind de la probe biologice recoltate de la pacienti. Echipamentele au fost achizitionate pe parcursul anului 2019, prin intermediul unui proiect cu finantare europeana.

Linia de testare va fi instalata in cadrul Spitalului de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava in zilele urmatoare, dupa instruirea personalului implicat si amenajarea spatiului alocat pentru laboratorul de diagnosticare moleculara COVID-19, activitati care se afla in derulare, sub coordonarea managerului Spitalului, Vasile Rimbu.

Sursa: Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava



Toate stirile »