Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Noutati privind implementarea proiectelor educationale ale Centrului Regional de Studii Nord-Est

18/09/2018

eSkills4All
Aflat la jumatatea duratei de implementare, asa cum era de asteptat, proiectul eSkills4All a reusit sa se mentina in grafic si sa furnizeze primele rezultate.

Au fost aplicate doua chestionare, catre companii si angajati, cu privire la viziunea lor asupra abilitatilor digitale necesare in campul muncii. Rezultatele au fost concludente si ne-au permis sa cream un curs de formare care sa contribuie la imbunatatirea competentelor digitale ale grupului tinta, femei adulte aflate in cautarea unui loc de munca.

Totodata, datele colectate au fost fundamentale pentru obiectivele proiectului, concretizandu-se intr-un raport ce a permis sa avem o imagine de ansamblu asupra situatiei din fiecare tara implicata in proiect.
In momentul de fata se lucreaza la definitivarea suportului de curs si elaborarea platformei on-line unde va fi disponibil.

Mai multe informatii despre proiect si stadiul lui puteti gasi pe site-ul nostru https://eskills4all.eu/.

 

IDEAL
Proiectul IDEAL, o alta initiativa europeana din care Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii nord-Est, face parte, isi continua parcursul spre indeplinirea obiectivelor.

Pana acum, a fost realizat un manual ce reuneste un set cuprinzator de instrumente bazate pe tehnologia digitala, pe care profesorii si formatorii le pot utiliza si aplica in metodele lor de predare.

Directorul examineaza 100 de instrumente digitale si educationale si include o analiza detaliata a douazeci si cinci dintre acestea, in patru domenii: pregatire, interactiune, prezentare si evaluare.

In continuare, se lucreaza la elaborarea platformei moodle, unde toate informatiile for fi disponibile online.
Informatii despre proiect puteti gasi la http://projectideal.eu/.

 

 

Women Power Code
“Toamna se  numara bobocii” iar noi, echipa Centrului Regional de Studii Nord-Est, numaram realizarile obtinute la sfarsitul primului an de implementare al proiectului Women Power Code, a carui necesitate a aparut datorita numarului redus de absolventi de sex feminin in domeniul TIC/ STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica)  in intreaga Europa, precum si din cauza numarului redus de femei care activeaza in domeniul TIC / STEM.

Pana in prezent, s-au finalizat primele doua rezultate ale proiectului:

  • Cercetarea initiala, concretizata printr-un ghid referitor la Internetul lucrurilor (IoT) si o analiza SWOT;
  • Curricula educationala ce stabileste competentele ce vor fi dobandite de catre viitoarele beneficiare ale rezultatelor acestui proiect, precum si modulele si tematicile ce vor fi dezvoltate in materialele de curs pana la sfarsitul anului 2018.

Toti membrii consortiului de proiect lucreaza intensiv la definitivarea materialelor de curs ce vor fi prezentate in cadrul primului eveniment de diseminare, ce va fi organizat in perioada ianuarie – februarie 2019.

Daca sunteti interesati sa aflati mai multe despre imprimarea 3D si despre Internetul lucrurilor (IoT), nu ezitati sa ne contactati pentru a va inscrie la primul eveniment de diseminare de la inceputul anului 2019. In cadrul acestui eveniment, veti afla mai multe despre ceea ce dorim sa realizam prin intermediul proiectului Women Power Code si veti putea discuta cu o parte din echipa noastra.

Mai multe informatii despre proiect si stadiul implementarii, puteti gasi pe site-ul nostru www.womenpowercode.eu  si pe pagina Facebook: https://www.facebook.com/WOMEN-POWER-CODE

B-CAPP
Proiectul B-CAPP (Qualified Business Check Application) are ca scop optimizarea managementului financiar in cadrul companiilor noi si a celor de tip IMM, prin utilizarea de instrumente si tehnologii adecvate. Proiectul se afla in faza finala de dezvoltare a primului rezultat - cursul de perfectionare a verificarii financiare si in faza incipienta de design a instrumentului digital de strategie financiara.

Mai multe informatii gasiti pe: bcapp.eu   si pagina Facebook a proiectului.


 
VIP@WORK
Scopul general al proiectului Vip@Work este stimularea implicarii mediului privat, a organizatiilor intermediare si a autoritatilor publice in generarea de stagii de practica pentru elevii din sfera vocationala, precum si cresterea calitatii acestor stagii si adaptarea la nevoile reale din piata locurilor de munca. In acest moment, prin intermediul acestei initiative, s-a efectuat cate o cercetare a situatiei curente a sistemului de stagii de practica din sfera vocationala, in fiecare tara partenera, s-au creat info-grafice si o brosura informativa.

Mai multe informatii gasiti pe: vipatwork.erasmusplus.website





ROOTS
Proiectul este coordonat la nivel european de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est prin Centrul Regional de Studii si are ca scop cresterea constientizarii privind Turismul Cultural si recunoasterea oportunitatilor de afaceri utilizand valorile patrimoniului cultural.  ROOTS va oferi operatorilor de turism si comunitatilor rurale un set complet de module de training si resurse educationale, instrumente de cooperare in parteneriat si va crea abordari inovative pentru a raspunde nevoilor de  competitivitate a firmelor si de angajare a persoanelor interesate sa lucreze in acest domeniu.

Proiectul incurajeaza turismul de calitate, de volum mic, specializat si va fi implementat pana in luna August 2019 de catre universitati, centre de training si firme specializate in turism din Romania, Danemarca, Olanda, Marea Britanie, Irlanda si Spania.

Deja o parte dintre resurse educationale ale acestui proiect pot fi accesate pe website-ul oficial: www.rootsproject.eu, iar noutati despre activitati se pot gasi pe pagina de Facebook: ROOTS Project.



Toate stirile »