Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Competitia 2014 'Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene'

23/04/2014

La initiativa Comisiei Europene (Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie) a fost lansata competitia “Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene”.

Premiile pentru promovarea intreprinderilor europene identifica si recunosc cei mai de succes promotori ai intreprinderii si antreprenoriatului in Europa, expun cele mai bune politici si practici antreprenoriale, sporesc constientizarea valorii adaugate de antreprenoriat, incurajeaza si inspira potentialii antreprenori.

Entitatile eligibile includ organizatii nationale, localitati, orase, regiuni si comunitati, precum si parteneriate public-private intre autoritati publice si intreprinzatori, programe educationale si organizatii de afaceri.

Exista sase categorii:

  • Promovarea spiritului antreprenorial - Recunoaste initiativele la nivel national, regional sau local, care promoveaza spiritul antreprenorial, in special in randul tinerilor si al femeilor.
  • Investitii in abilitatile antreprenoriale - Recunoaste initiativele la nivel national, regional sau local, pentru a imbunatati abilitatile antreprenoriale si manageriale.
  • Imbunatatirea mediului de afaceri - Recunoaste politicile inovatoare la nivel national, regional sau local, care promoveaza infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor, care simplifica procedurile legislative si administrative pentru intreprinderi si pun in aplicare principiul gandirii initiale la scara mica in favoarea intreprinderilor mici si mijlocii.
  • Sprijinirea internationalizarii afacerilor - Recunoaste politici si initiative care incurajeaza la nivel national, regional sau local intreprinderea si in special intreprinderile mici si mijlocii, pentru a profita in masura mai mare de oportunitatile oferite de pietele din cadrul si din afara Uniunii Europene.
  • Sustinerea dezvoltarii pietelor verzi si a eficientizarii resurselor - Recunoaste politicile si initiativele la nivel national, regional sau local, care sustin accesul intreprinderilor mici si mijlocii la pietele verzi si ajuta la imbunatatirea eficientizarii resurselor, spre exemplu prin dezvoltarea abilitatilor verzi, intalniri si finantare.
  • Antreprenoriat responsabil si global - Recunoaste initiativele nationale, regionale sau locale ale autoritatilor sau parteneriatelor publice / private, care promoveaza responsabilitatea sociala in cadrul intreprinderilor de dimensiuni medii. Aceasta categorie va recunoaste de asemenea eforturile de a promova antreprenoriatul in cadrul grupurilor dezavantajate, cum ar fi somerii, in special somerii pe termen lung, imigrantii legali, persoanele cu handicap sau cele din cadrul minoritatilor etnice.

Marele premiu al juriului poate fi din orice categorie si va fi acordat candidatului care prezinta initiativa considerata cea mai creativa si plina de inspiratie din Europa.

Prin urmare, daca reprezentati o autoritate nationala, regionala sau locala sau un parteneriat public-privat, din orice zona a Uniunii Europene sau tari asociate Programului de Competitivitate si Inovatie (CIP) Islanda, Norvegia, Serbia sau Turcia si ati colaborat la o initiativa de succes care a condus la dezvoltarea economiei la nivel national, regional sau local, puteti participa la aceasta competitie.

Pentru calificarea la Premiile pentru promovarea intreprinderilor europene sunt prevazute doua etape de selectie. Prima etapa se va desfasura la nivel national si doar candidatii care trec de aceasta etapa vor fi luati in considerare pentru Premiile europene. Termenul de depunere a candidaturilor la nivel national 30.04.2014. Un juriu format din reprezentanti de inalt nivel va selecta castigatorii finali, care vor fi anuntati cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, din luna noiembrie 2014.

Pentru informatii complete despre premii, accesati: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-awards/index_ro.htm.

Documente:
Manualul operational
Formular de candidatura



Toate stirile »