Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Intalnire a Grupului Regional Consultativ din domeniul Apei [proiectul iWATERMAP]

29/11/2019

Agentia pentru Dezvoltare Regionala implementeaza incepand cu iunie 2018, proiectul de cooperare interregionala iWATERMAP – Foi de parcurs pentru Tehnologii Inovative in domeniul Apei. In acest context, in data de 28 noiembrie 2019 a fost organizata cea de-a treia intalnire a Grupului Regional Consultativ din domeniul Apei, la care au participat: reprezentanti ai operatorilor de alimentare cu apa si canalizare, reprezentanti ai administratiei publice si administratiilor bazinale, universitati si centre de cercetare.

In cadrul evenimentului, a fost prezentat stadiul de implementare a proiectului – modalitatile de colectare a ideilor, transpunerea acestora in masuri si dezvoltarea lor in actiuni concrete ce vor face parte din Planul Regional de Actiune. De asemenea, se vizeaza si procesul de revizuire a foilor de parcurs in dezvoltarea masei critice a ecosistemului de inovare, dezvoltarea resurselor umane si strategia de internationalizare pentru inovare regionala, aferenta tehnologiilor din domeniul apei.

Regiunea Nord-Est a aderat la parteneriatul Water Smart Territories in 2019, dezvoltat in cadrul Platformei de Specializare Inteligenta S3 de catre 3 regiuni lider europene (Aragón - Spania, Centre Val de Loire – Franta, Provincia Fryslan – Olanda) carora li s-au alaturat alte 15 regiuni.

In cadrul primei intalniri a parteneriatului, au fost prezentate 25 de idei de cooperare/potentiale co-investitii ce pot fi transpuse in proiecte interregionale si care pot reprezenta suport pentru regiunile partenere. Aceste noi proiecte, ce vor cuprinde activitati comune, vor sta la baza cooperarii regionale prin inovatii care sa depaseasca cele mai avansate tehnici si tehnologii ale momentului. Una din provocarile prezentate de catre Regiunea Nord-Est o reprezinta “modalitatile alternative din punct de vedere al costurilor, in vederea tratarii apei potabile”. Aceasta a fost desemnata lider in dezvoltarea proiectului alaturi de alte 7 regiuni partenere.

Agenda intalnirii a inclus si prezentarea de proiecte inovatoare in domeniul apei, dar si o dezbatere privind barierele care exista in acest moment in sector, iar membrii Grupului Regional Consultativ si-au exprimat disponibilitatea de a se implica activ in implementarea proiectului.

Detalii proiect IWATERMAP – www.adrnordest.ro/index.php?page=iWATERMAP



Toate stirile »