Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

'Politica agricola comuna si dezvoltarea rurala' in dezbatere publica in Regiunea de Nord-Est a Romaniei

06/11/2012

In data de 22 Noiembrie 2012, Centrul Europe Direct Nord-Est, impreuna cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, organizeaza dezbaterea publica intitulata „Politica agricola comuna si dezvoltarea rurala”, in parteneriat cu Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau.

Actiunea va avea loc in cadrul Targului Agro Bacau 2012 si va beneficia, de asemenea, si de o expozitie de produse si echipamente agricole.

Subiectul dezbaterii il reprezinta importanta agriculturii si dezvoltarii rurale si finantarile disponibile in acest domeniu pentru stimularea dezvoltarii economice si a competitivitatii in Regiunea Nord-Est si se va concentra pe urmatoarele teme:
•    Orientari metodologice pentru programarea fondurilor europene destinate unei dezvoltari inteligente, durabile si incluzive 2014-2020;
•    Reforma Politicii Agricole Comune in contextul perspectivei bugetare post- 2013;
•    Strategia de dezvoltare a agriculturii romanesti pe termen mediu si lung;
•    Progrese privind Implementarea Programului National de Dezvoltare Rurala in Romania;
•    Stimularea inovarii si cercetarii in agricultura europeana;
•    Rolul retelelor, serviciilor de consultanta si educatiei in agricultura in diseminarea rezultatelor cercetarii si stimularea inovarii prin prisma politicilor europene;
•    Cum se coreleaza reformele propuse de Politica Agricola Comuna pentru 2014-2020 cu strategiile proprii ale fermierilor romani.

Grupul tinta caruia se adreseaza organizatorii prin aceasta activitate este format din beneficiari ai proiectelor europene, reprezentanti ai organismelor intermediare si potentiali beneficiari ai finantarilor din domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, administratie publica locala si agricultori.

Agenda eveniment



Toate stirile »