Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Conferinta 'Inovarea - rezultate si practica pentru dezvoltarea durabila' Iasi, 8-9 iunie 2011

27/05/2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord - Est in parteneriat cu Institutul National de Inventica organizeaza in perioada 8 - 9 iunie 2011 evenimentul transnational „Inovarea - rezultate si practica pentru dezvoltarea durabila” dedicat solutiilor practice de dezvoltare durabila plecand de la principiile „Cradle to Cradle” - un concept de sustenabilitate conform caruia „Deseurile inseamna hrana”. Evenimentul va fi gazduit de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi.

Pe parcursul celor 2 zile invitam reprezentantii administratiei publice locale, mediului de afaceri, sectorului neguvernamental sa fie alaturi de membrii Retelei Europene Cradle to Cradle la:

  • Conferinta Cradle 2 Cradle (Aula „Mihai Eminescu”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi)
  • Salonul International de Inventica, Cercetare Stiintifica si Transfer Tehnologic, editia a -XV-a (Aula „Mihai Eminescu”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi)
  • Ateliere de lucru (Sala II-8 , Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi) dupa cum urmeaza:
  1. Studiul de caz „Eastex Materials Exchange”, Marea Britanie in cadrul caruia initiatorii britanici vor prezenta un instrument utilizat pentru identificarea, cuantificarea si facilitarea schimbului de materiale reziduale si deseuri intre persoane juridice;
  2. Studiul de caz „Inovatii ecologice si sanogene pentru optimizarea calitatii vietii”, unde Profesor Dr. Traian D. Stanciulescu va detalia aplicabilitatea acestor brevete stiintifice si tehnologice in industria de confectii textile;
  3. Studiul de caz „Cadrul strategic de dezvoltare a Provinciei Limburg in perioada 2008-2011” va fi condus de reprezentantii autoritatilor regionale din aceasta provincie olandeza care vor prezenta conditiile in care poate fi elaborat si aplicat un astfel de plan de dezvoltare locala iar reprezentantii Green Building Council Romania vor aduce informatii privind modul in care trebuie abordate proiectele de lucrari publice (constructii noi sau reabilitate) astfel incat sa fie indeplinite criteriile de sustenabilitate;
  4. Studiul de caz Premiul de Inovare „Prietenul Mediului”, va aduce informatii din Italia privind un program de succes prin care s-a reusit stimularea participarii universitatilor si organizatiilor neguvernamentale la instruirea si atragerea tinerilor catre initiative cu abordare sustenabila. Veti afla care sunt conditiile tehnice si financiare necesare pentru elaborarea si implementarea unui astfel de program.
  5. Atelierul de lucru dedicat prezentarii studiului de caz „Ecoprofit” din Austria este destinat reprezentantilor camerelor de comert si industrie, agentiilor de mediu si organizatiilor de dezvoltare locala sau regionala care pot pune bazele unui program de constientizare si instruire a antreprenorilor pentru implementarea unor proiecte de mediu.
Pentru informatii suplimentare persoana de contact este Dna Liliana Baicu, expert Biroul Regional de Informare, tel. 0233 224 167, e-mail: lbaicu@adrnordest.ro.
Agenda


Toate stirile »