Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Cum ne poate schimba comunitatea Agenda Locala 21: manual pentru asezaminte carpatice

13/05/2009

Ce este de fapt LA21?
Agenda locala 21 (LA21) este un proces care faciliteaza dezvoltarea durabila la nivelul comunitatii. Este un program care ajuta la implementarea Agendei 21 (Agenda21), document adoptat de catre guvernele din toata lumea la Sllmmit-ul Pamantului (Earth Summit) a Organizatiei Natiunilor Unite de la Rio de Janeiro din 1992.

De ce ar fi interesant sa cititi acest manual?
Manualul se adreseaza acelor oameni din asezarile carpatice, care simt ca pot initia schimbari pozitive in localitatea lor, dar inca mai au nevoie de sfaturi si inspiratie. Agenda locala 21 (LA21) poate contribui la crearea de noi locuri de munca in comunitate, la imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si poate genera cresterea multumirii locuitorilor. Manualul nu numai ne explica si ne indruma in implementarea procesului LA21, dar totodata ne si arata modalitatea de a proceda.

Continutul manualului
Primul capitol incepe cu o introducere a principiilor dezvoltarii durabile. Pe langa aceasta, veti avea prilejul sa aflati ce este "Tema de casa 21", trucurile succesului in procesul implementarii, si motivele petru care nu veti regreta daca incepeti procesul implementarii LA21.

Al doilea capitol prezinta de ce dezvoltarea rurala inspirata de LA21 este o mai buna alegere decat tipul de dezvoltare al sistemul vechi. Puteti citi de exemplu, de ce reparatiile de drumuri nu sunt considerate bune indicatoare pentru dezvoltarea locala, si cum putem sa ne convingem despre faptul ca planurile noastre nu vor aduce opozitie din partea localnicilor.

In capitolul trei veti putea citi despre cei 12 pasi ai procesului LA21. Este un capitol practic, ce include o serie de recomandari pentru efectuarea acestor pasi. Desigur, obstacole exista peste tot, pentru a va usura drumul de-a lungul implementarii, s-a adaugat o lista cu posibilele obstacole pe care probabil le veti intalni.

Capitolul patru contine doua exemple de implementare a LA21in doua asezari din Carpati. Acestea va vor ajuta sa aveti o imagine despre cum arata un proces LA21 in realitate.

Unde puteti gasi manualul?
Din pacate cartea nu este tradusa in limba romana, ci este disponibila doar in limba engleza. Versiunea electronica a manualului se gaseste pe link-ul urmator: www.ceeweb.org/publications/english/booklets.htm.

Contact
Ftizi Imola: office@ceewweb.org, HU-1021 Budapest, Kuruclesi tit n/A, +36-1-3980135.



Toate stirile »