Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Lansarea celui de-al 3-lea apel de proiecte INTERREG EUROPE

27/01/2017

Secretariatul Comun a lansat pachetul aplicantului aferent celui de-al treilea apel al Programului de Cooperare Interregionala INTERREG EUROPE.

Programul INTERREG EUROPE urmareste imbunatatirea punerii in aplicare a politicilor si programelor de dezvoltare regionala, in principal a celor care urmaresc investitiile pentru crestere economica si a locurilor de munca si, dupa caz, a celor de cooperare teritoriala europeana, prin promovarea schimbului de experienta si a invatarii de noi politici de catre actorii de interes regional.

Programul are un buget de 359 de milioane de euro, finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), pentru perioada 2014-2020, din care:

  • 322.4 milioane de euro pentru proiecte de cooperare interregionala implementate de partenerii din UE. Partenerii din Norvegia si Elvetia vor fi co-finantati din fonduri nationale de tarile respective,
  • 15.3 milioane de euro pentru platforme de invatare de politici publice,
  • 21,3 milioane de euro pentru asistenta tehnica a programului - configurare, implementare, monitorizare etc.

Beneficiarii eligibili sunt:

  • autoritati publice - nationale, regionale sau locale,
  • organisme de drept public,
  • organisme private non-profit: agentii, institute de cercetare, organizatii specializate in politici publice etc.

Pachetul informativ contine ultima varianta a manualului, termenii de referinta, modelul scrisorii de sprijin si declaratia de parteneriat. Documentele sunt disponibile pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene ( http://www.mdrap.ro/dezvoltare-regionala/-4970/-7572/-3506 ) si pe cel al programului ( http://www.interregeurope.eu/projects/apply-for-funding/ ).

Acest apel va fi activ in perioada 1 Martie - 30 Iunie 2017, avand toate cele 4 axe deschise (inovare, competitivitatea IMM-rilor, economie cu emisii scazute de carbon, mediu si eficienta resurselor). Punctul National de Contact atrage atentia ca, deoarece in primele doua apeluri majoritatea proiectelor au fost depuse sub axa 1 si 2, Secretariatul Comun incurajeaza depunerea de proiecte pe axele 3 si 4!

De asemenea, cel de-al treilea apel este un moment propice pentru beneficiarii cu proiecte respinse, pentru a le imbunatati si pentru a le depune din nou. Baza de date cu proiectele aprobate reprezinta o sursa pretioasa de informare pentru beneficiarii noi.

Punctul National de Contact intentioneaza sa organizeze evenimente de informare in lunile martie si mai, urmand sa publice orice informatie noua, cat si datele posibile pentru INFODAY, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.



Toate stirile »