Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Seminar 'Perspectivele dezvoltarii turismului in Regiunea Nord-Est'

01/02/2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est organizeaza, in colaborare cu Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) si cu participarea revistei „Vacante si Calatorii”, seminarul „Perspectivele dezvoltarii turismului in Regiunea Nord-Est” care va avea loc in data de 8 februarie 2008, in Sala de sedinte „Ion Creanga” a Consiliului Judetean Neamt, Piatra-Neamt.

Agenda seminarului cuprinde prezentarea si dezbaterea urmatoarelor domenii de interes:

  • Lansarea si promovarea proiectului – pilot „Destinatii europene de excelenta”in Regiunea Nord-Est, cu tema „Turismul si mostenirea locala intangibila” - lectori MIMMCTPL

Misiunea MIMMCTPL este de a face o ierarhie a destinatiilor de excelenta la nivel national – destinatii turistice netraditionale, care dispun insa de o bogata mostenire culturala, cu elemente de unicitate, primele trei destinatii urmand a fi premiate la nivel national, iar destinatia de excelenta ocupanta a locului I, urmand a fi premiata si la nivel european in semestrul II 2008 in cadrul unui eveniment organizat de catre Comisia Europeana.

  • Prezentarea stadiului procesului de elaborare a Planului Regional de Actiune pentru Turism Nord-Est 2008-2013, document programatic suport al Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare – lectori ADR Nord-Est
  • Matricea Strategiei Regionale pentru Dezvoltarea Turismului - instrument de lucru in actiunea de corelare a oportunitatilor de finantare si de dezvoltare a activitatilor de cooperare si promovare in sectorul turistic din Regiunea Nord-Est - lectori ADR Nord-Est
  • Prezentarea si dezbaterea oportunitatilor de finantare, cooperare si promovare specifice sectorului turistic din Regiunea Nord-Est si a portofoliului de proiecte aferent axei prioritare 5 Dezvoltarea durabila a turismului regional si local din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 – lectori ADR Nord-Est

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est deruleaza activitatea de elaborare a Planului Regional de Actiune pentru Turism (PRAT) Nord-Est 2008-2013, al carui obiectiv general il constituie dezvoltarea sectorului turistic din Regiunea Nord-Est prin valorificarea patrimoniului natural si antropic, cresterea calitatii produselor si serviciilor furnizate si stimularea fructificarii oportunitatilor de finantare disponibile, contribuind la asigurarea unei rate de absorbtie cat mai ridicate a fondurilor publice adresate turismului.

Prin factorii de relief si de mediu, prin diversitatea si frumusetea peisajului, dar si gratie patrimoniului cultural, Regiunea Nord-Est detine un potential deosebit de diversificare a ofertei specifice turismului montan, cultural, rural, balnear, ecumenic. Tratarea regionala permite si stimuleaza diversificarea ofertei turistice prin crearea de circuite turistice tematice (circuitul manastirilor, al zonelor etno-folclorice, a vinului, al statiunilor montane sau balneoclimaterice etc.) care fac posibila valorificarea integrala a potentialului antropic si natural.

Astfel, turismul se constituie intr-un domeniu prioritar in Regiunea Nord-Est prin dezvoltarea caruia se poate ajunge la crearea de noi locuri de munca, protejarea celor existente, la imbunatatirea performantelor economice ale zonei si la crearea unei imagini distincte ca regiune turistica.

ADR Nord-Est isi propune sa elaboreze acest document de planificare in parteneriat, cu sprijinul membrilor Grupului Regional pentru Dezvoltarea Turismului. De asemenea, PRAT Nord-Est va fi supus consultarii membrilor Grupurilor de Lucru Judetene si va fi inaintat spre analiza si aprobare catre Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. PRAT Nord-Est 2008-2013 va avea rolul de a sprijini si orienta Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare Nord-Est in realizarea functiunilor constitutive specifice.

Realizarea obiectivelor propuse poate fi asigurata numai printr-un proces de implementare bazat pe parteneriat intre sectorul public si socio-economic din Regiunea Nord-Est, astfel incat la acest eveniment vor fi invitati sa participe membrii parteneriatului regional - actori-cheie in dezvoltarea turismului regional: consiliile judetene din Regiunea Nord-Est, primariile localitatilor Piatra-Neamt, Iasi, Bacau, Suceava, Botosani, Vaslui, Barlad, Vatra-Dornei, Slanic Moldova, Tg. Neamt, Sucevita, Camera de Comert si Industrie Neamt, Asociatia pentru Turism Bucovina, Centrul INFOTURISM Suceava, Centrul de Invatamant si Cercetare in Turism Bucovina, Centrul de Formare si Inovatie in Turism – CEFIDEC, Asociatia Mestesugarilor Nemteanca, ANTREC Neamt, Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Iasi, Asociatia PARTENER Iasi, Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Centrul de Pelerinaj „Sf. Parascheva”, ANAT Regiunea Nord-Est, Centrul Mitropolitan de Cercetari TABOR, centre de informare turistica.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este d-na Alina Capitanu, Coordonator al Grupului Regional pentru Dezvoltarea Turismului, ADR Nord-Est, tel. 0233 218071, fax 0233 218072, e-mail: acapitanu@adrnordest.ro.

Agenda seminar



Toate stirile »