Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Targul National al Firmelor de Exercitiu, Bacau, 4-5 aprilie 2014

02/04/2014

Colegiul Economic „Ion Ghica” ca si Centru de Resurse pentru firmele de exercitiu din Regiunea Nord-Est – judetele Bacau, Iasi, Neamt si Vaslui, impreuna cu SC Centrul de Afaceri si Expozitional SA Bacau, organizeaza o noua editie a Targului Firmelor de Exercitiu in perioada 4-5 aprilie 2014. Deschiderea oficiala a targului va avea loc vineri, 4 aprilie 2014, la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” Bacau, Pavilionul Expozitional 1.

Ce este de fapt “Firma de exercitiu”? Este o metoda didactica moderna si interactiva de succes in Romania, care are drept scop dezvoltarea spiritului antrepreorial al elevilor prin simularea proceselor dintr-o firma reala. Instruit intr-un cadru atractiv, creativ si interactiv, tanarul va participa voluntar si motivat la propria formare, dobandind competente esentiale ce ii vor usura insertia pe piata muncii. Intelegerea si aplicarea in mod optim a conceptului „firma de exercitiu” ii va putea oferi elevului o invatare activa, bazata pe practica, facilitandu-i acestuia trecerea de la scoala la viata activa.

Motto-ul acestui eveniment este “Viitorul incepe astazi!” si se completeaza foarte bine cu motto-ul activitatilor prin firma de exercitiu “De la scoala in viata prin firma de exercitiu”, deja foarte cunoscut de elevii si profesorii de la profil servicii.
Participarea elevilor la evenimente care permit contactul direct cu mediul de afaceri este deosebit de benefica pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale si de comunicare ale acestora. Experienta de a conduce direct negocierile si de a dezvolta spiritul de echipa se pot exersa cu succes numai in cadrul unui targ al firmelor de exercitiu. Aici pot fi intalniti parteneri de afaceri, se poate comunica direct cu ei, elevii isi amenajeaza propriul stand, invata sa ia decizii si isi dezvolta increderea in fortele proprii.

Ce isi propune Targul Regional al Firmelor de exercitiu Bacau 2014? Aceasta editie ca si cea de anul trecut se va concentra pe: dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale elevilor si recunoasterea activitatii lor; efectuarea de tranzactii directe cu alte firme de exercitiu; promovarea conceptului de firma de exercitiu pe plan local; promovarea Centrului de Resurse pentru Firmele de Exercitiu de la Colegiul Economic „Ion Ghica” in comunitatea locala si la nivelul judetelor ce fac parte din acest centru ( Iasi, Neamt si Vaslui); implicarea parintilor si a comunitatii locale in activitatea Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacau.

Pentru mai multe detalii contactati Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” Bacau, tel. 0234.203.000 sau e-mail: office@caebacau.ro.



Toate stirile »