Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

'Spune nu schimbarilor climatice!' - Eveniment cu tema ecologica in Saptamana 'Scoala altfel'

06/04/2012

Centrul Europe Direct Nord-Est, impreuna cu structura gazda Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a organizat in data de 5 aprilie 2012 o actiune intitulata "Spune nu schimbarilor climatice!", in parteneriat cu Primaria Municipiului Piatra Neamt, Colegiul National Petru Rares din Piatra Neamt si Scoala cu clasele I – VIII Nicu Albu Piatra Neamt.

Acest eveniment a venit in intampinarea spiritul programului national intitulat ”Scoala altfel” si si-a propus sa promoveze in randul elevilor efectele negative pe care le au schimbarile climatice asupra mediului inconjurator si necesitatea implicarii in actiuni de voluntariat.

Activitatile de plantare s-au desfasurat in doua locatii: in imprejurimile Strandului Piatra Neamt, unde 100 de elevi din cadrul Colegiului National Petru Rares au plantat puieti de paltin si in curtea Scolii Nicu Albu, unde 27 de mici ecologisti, elevi ai clasei I B, au infrumusetat curtea scolii prin plantarea de flori.



Elevii de toate varstele s-au implicat cu entuziasm in activitatile desfasurate, declarand ca isi doresc un mediu inconjurator sanatos si echilibrat ecologic de care sa se bucure atat ei, cat si generatiile viitoare.

Speram ca evenimentul din acest an sa aiba un impact pozitiv in randul tinerilor, la fel ca cele pe care le-am organizat in anii 2010 si 2011 impreuna cu diferite institutii de invatamant din Piatra Neamt. Actiunile ecologice au devenit deja o traditie la Centrul Europe Direct Nord-Est si ne propunem ca prin intermediul acestor activitati sa contribuim la sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea protejarii mediului si a conservarii resurselor naturale”, a declarat Roxana Pintilescu, Coordonator al Centrului Europe Direct Nord-Est.



Toate stirile »