Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Solutii pentru dezvoltarea mediului de afaceri

29/04/2015

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Neamt, a organizat la Piatra Neamt, in data de 29 aprilie 2015, conferinta intitulata „Oportunitati de finantare dedicate mediului de afaceri in perioada 2014-2020”.

Evenimentul a reunit interesul a peste 70 de participanti, reprezentanti ai intreprinderilor si organizatiilor de sprijin a mediului de afaceri.

In deschiderea conferintei, atat Dl Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est, cat si Dl Mihai Apopii – Presedintele Camerei de Comert si Industrie Neamt, au subliniat importanta mediului de afaceri ca motor al dezvoltarii economice regionale, dar si necesitatea de coroborare a eforturilor dintre institutiile pe care le reprezinta si alti actori relevanti ai mediului de business, in vederea promovarii intr-o maniera integrata si profesionista a oportunitatilor de finantare si altor solutii de dezvoltare, inclusiv dezvoltarea si sustinerea unei baze de date comune cu societati comerciale la nivel national, utila in gestionarea unei comunicari eficiente a informatiilor relevante.

Participantii au avut prilejul de a audia prezentari sustinute de ADR Nord-Est si OI POS DRU Nord-Est privind oportunitatile de finantare disponibile in perioada 2014-2020, prin intermediul Programului Operational Regional 2014-2020, Programului Operational Competitivitate 2014-2020, Programului Operational Capital Uman 2014-2020, dar si altor finantari europene.

Pentru a prezenta aceste informatii actualizate, integrate intr-un material atractiv si accesibil, incepand cu luna aprilie 2015, ADR Nord-Est editeaza si transmite trimestrial tuturor colaboratorilor interesati un Catalog complex al surselor de finantare din fonduri europene, nationale sau internationale. Catalogul ofera informatii la zi despre oportunitatile de finantare disponibile, tuturor organizatiilor care doresc sa-si dezvolte activitatea in Regiunea Nord-Est prin implementarea de proiecte. Informatiile prezentate sunt grupate in functie de categoriile de potentiali beneficiari, astfel: Administratii publice locale, Organizatii neguvernamentale, Societati comerciale si Clustere. Principalele repere care vin in sprijinul cititorilor interesati sunt: descrierea Programului, categoriile de solicitanti eligibili, criterii de eligibilitate, valoarea grantului, Finantatorul, bugetul alocat respectivei linii de finantare si date de contact pentru informatii suplimentare. Catalogul este disponibil pe pagina web www.adrnordest.ro

Camera de Comert si Industrie Neamt a prezentat 2 proiecte care sprijina mediul de afaceri: „O sansa de succes in afaceri – SUCCES” si „Parteneriat educatie-business PEB” – proiecte multiregionale, implementate in Regiunile de Dezvoltare Nord-Est si Centru, finantate prin POSDRU 2007-2014. Proiectul SUCCES are ca obiectiv general cresterea ratei de ocupare prin dezvoltarea de competente antreprenoriale pentru 480 de persoane cu varsta de peste 18 ani si subventionarea a 48 de planuri de afaceri prin schema de ajutor de minimis, in cuantum de 15.000 euro, iar proiectul PEB vizeaza consilierea si orientarea profesionala a 600 de elevi, din sistemul de invatamant secundar, prin infiintarea a 120 de firme de exercitiu.

Intr-o complementaritate fireasca, si mediul bancar a fost reprezentat la conferinta prin Dl Lucian Lazar – Director Executiv Grup BRD GSG si Dl Leonard Cornoiu - Director Programe Europene, Banca Transilvania, care au accentuat importanta pregatirii pragmatice a proiectelor cu finantare europeana, pornind de la nevoile identificate, resursele existente, sustenabilitatea proiectului, dar si posibilitatea de a implementa proiectul in conditii de securitate financiara pentru societate. Acestia si-au reiterat disponibilitatea de a veni in sprijinul operatorilor economici cu produse si instrumente financiare dedicate.

Ca element de noutate si premisa incurajatoare pentru intarirea colaborarii dintre reprezentantii mediului de afaceri regional si omologii lor din Europa, ADR Nord-Est a prezentat serviciile oferite in calitate de centru Enterprise Europe Network (membru in consortiul ERBSN - Reteaua pentru sprijinirea afacerilor din Estul Romaniei). Serviciile oferite au in vedere sprijinirea intreprinderilor inovative, organizatiilor de afaceri si profesionale, institutelor de cercetare pentru internationalizare prin consultarea unei baze de date care contine peste 23.000 mii de profiluri de oportunitati de colaborare. Detalii suplimentare despre serviciile centrului EEN gazduit de ADR Nord-Est pot fi oferite la sediul agentiei din Str. Lt. Drgahescu, nr. 9, Piatra Neamt sau la adresa de e-mail: een@adrnordest.ro .

Descarca prezentari conferinta



Toate stirile »