Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Diaspora ReSTART - primul pas spre antreprenoriat, acasa

21/03/2019

Viziunea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este ca regiunea de Nord-Est a Romaniei sa devina unul din locurile preferate din Europa in care sa vrei sa traiesti, sa inveti, sa muncesti si sa investesti.
Pentru realizarea acesteia, ADR Nord-Est elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

Un pas important in directia dezvoltarii mediului antreprenorial regional s-a intamplat vineri, 15 martie 2019, la Cluj Napoca, unde 50 de antreprenori din Diaspora au facut primul pas spre dezvoltarea unei afaceri acasa, in Romania.



Semnarea contractelor de finantare din cadrul proiectului Diaspora ReSTART a fost un moment incarcat cu emotia unui nou inceput, pe care l-au resimtit nu doar antreprenorii, ci si cele trei organizatii partenere in proiect: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Consiliul pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania si Global Commercium.

ADR Nord-Est a semnat 16 contracte de finantare prin care fiecare beneficiar va primi o suma, 100% nerambursabila, in valoare de pana la 178.120 lei pentru a-si pune in aplicare planul de afaceri in regiunea noastra.



Ciprian are 31 de ani si acum 10 ani a plecat in SUA, sa invete muzica de film. Dupa finalizarea studiilor, a lucrat in mai multe corporatii din Boston si Los Angeles. Acum vrea sa porneasca o afacere acasa, in Iasi.

Ciprian Costin: “Fac o companie cu un software pentru compozitori, folosind inteligenta artificiala. Facem angajari, specialisti care au fost la olimpiade nationale, internationale.”

Ne dorim ca afacerile lor sa se dezvolte si sa aduca plus valoare mediului de afaceri din Romania.

Evenimentul a fost preluat de catre presa nationala.
https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/tinerii-din-diaspora-atrasi-cu-40000-euro-sa-revina-in-tara-care-sunt-conditiile.html
https://observator.tv/social/romani-experienta-strainatate-afaceri-romania-287653.html



Toate stirile »