Noutati
Forumul Regional de Investitii Nord-Est, editia a VII-a, Iasi, 4-5 noiembrie 2010
26/10/2010Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in parteneriat cu autoritatile publice locale din judetul Iasi si alte organizatii relevante din mediul academic si de afaceri, organizeaza Forumul Regional de Investitii Nord-Est, editia a VII-a, care va avea loc in perioada 4-5 noiembrie 2010, la Iasi, Centrul de Conferinte Hotel Traian.
Acest eveniment a fost organizat itinerant, incepand cu anul 2004, iar editiile anterioare s-au desfasurat in toate cele sase judete ale regiunii, respectiv in Iasi, Vaslui, Piatra Neamt, Bacau, Suceava si Botosani, beneficiind de prezenta unui numar important de participanti (peste 150 persoane in fiecare an). Evenimentul a fost reflectat, de asemenea, in mod favorabil in mass-media, atat la nivel regional, cat si national, si s-a bucurat de prezenta unor lectori de marca din partea departamentelor specializate din cadrul Guvernului Romaniei si Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, precum si reprezentanti ai unor State Membre din Uniunea Europeana cu care regiunea noastra are relatii de colaborare (Italia, Spania, Marea Britanie).
Anul acesta, revenim la Iasi pentru a redeschide cu succes o noua serie de manifestari regionale dedicate promovarii Regiunii Nord-Est ca mediu favorabil pentru investitii, inovare si dezvoltare economica sustenabila. Forumul se va desfasura pe durata a doua zile consecutive, continand urmatoarele manisfestari:
7 motive pentru care trebuie sa fii in Iasi in 4-5 noiembrie:
- Managementul urban integrat inseamna o strategie unica care sa conduca la servicii publice moderne, conditii de viata mai bune pentru cetateni si o zona atractiva pentru investitori si turisti; aceasta implica o buna accesibilitate, relatii de colaborare interne si internationale de calitate.
- Schimbarea oraselor este un obiectiv comun atat pentru sectorul public cat si pentru cel privat. Cum este distribuita si asumata aceasta repsonsabilitate? Este folosita resursa umana astfel incat orasele sa devina adevarate retele de inteligenta regionale?
- Urbanizarea implica multiple provocari: dezvoltarea inseamna printre altele si poluare, cum este protejat patrimoniul cultural si istoric? Care sunt solutiile alternative pentru viitorul oraselor?
- Teritoriul este valorizat atunci cand exista cooperare intre promotorii de dezvoltare. Cat de reale sunt retelele de cooperare din regiunea noastra? Exista exemple de buna practica privind inovarea tehnologica – sa le cunoastem!
- Dezvoltarea inseamna sustenabilitate. Tot mai mult insa fenomenele globale (incalzirea, criza economica, criza sociala) ne indeamna sa analizam si principiul eco-eficientei ca adevarata sansa pentru o dezvoltare durabila. Europa vine cu exemple si solutii din domeniul guvernantei, constructiilor, productiei si proiectarii de tehnologii si produse verzi. Care sunt perspectivele reale pentru preluarea unor astfel de modele in regiunea noastra?
- Anul 2010 a fost declarat Anul European impotriva saraciei si excluziunii sociale. Care au fost obiectivele propuse de Comunitatea Europeana? Au fost ele atinse? Care este punctul de vedere al mass mediei regionale?
- Oportunitatile de cooperare interregionale sunt bine venite si alaturi de exemple de proiecte implementate pana in present din fonduri publice in Regiunea Nord-Est (Programul Operational Regional, Programele PHARE Coeziune Economica si Sociala si Programele PHARE de Cooperare Transfrontaliera Romania-Republica Moldova si Romania-Ucraina).
Daca te preocupa viitorul orasului tau si vrei sa vezi ce proiecte s-au finantat din fonduri publice, daca vrei sa stii de ce inovarea in mediul de afaceri poate face diferenta intre succes si esec sau de ce viitorul trebuie sa fie eco-eficient, te asteptam in 4-5 noiembrie la Iasi.
Agenda Forum 2010
Talon de inscriere Forum 2010