Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Propunerea Comisiei pentru 2021-2027: Bugetul Politicii de coeziune si cel al Politicii Agricole - diminuate! Bugetul pentru Erasmus+ se dubleaza!

03/05/2018

Comisia Europeana a propus miercuri, 2 mai, un buget pe termen lung pragmatic si modern pentru perioada 2021-2027. Uniunea Europeana cu 27 de membri si-a stabilit prioritatile politice si are acum nevoie de resursele necesare pentru a raspunde acestora.

In ansamblu, Comisia propune un buget pe termen lung de 1.135 de miliarde de euro in credite de angajament (exprimate in preturile din 2018) pentru perioada 2021-2027, echivalentul a 1,11% din venitul national brut al UE27 (VNB). Aceasta implica o reducere moderata a finantarii pentru politica agricola comuna si politica de coeziune – cu aproximativ 5% in cazul fiecareia dintre ele – pentru a reflecta noua realitate a unei Uniuni cu 27 de state membre. Aceste politici vor fi modernizate pentru a se asigura ca ele pot produce in continuare rezultate, consumand mai putine resurse, si ca pot inclusiv sprijini noi prioritati.

Pentru perioada de programare 2021-2027 se are in vedere reducerea numarului de programe cu mai mult de o treime (de la 58 in prezent la 37 in viitor), de exemplu, prin regruparea in noi programe integrate a surselor de finantare fragmentate si prin simplificarea radicala a utilizarii instrumentelor financiare, inclusiv prin intermediul fondului InvestEU.

Citeste mai mult #EUBudget

Sursa: Comisia Europeana



Toate stirile »