Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

URBACT III - primul apel de proiecte!

03/04/2015

Retele pentru Planificarea Actiunilor este primul apel de proiecte din cadrul Programului de Cooperare Teritoriala Europeana, URBACT III, lansat la sfarsitul lunii martie 2015.

URBACT III faciliteaza schimbul de informatii intre orasele statelor membre, in scopul promovarii dezvoltarii urbane durabile, imbinand intr-o abordare integrata aspectele sociale, economice si de mediu inconjurator.

Principalul obiectiv al Retelelor pentru Planificarea Actiunilor este acela de a imbunatati capacitatea oraselor europene de a implementa politici de dezvoltare urbana durabila, mai exact, de a le ajuta sa initieze planuri integrate pentru dezvoltarea urbana. Prin participarea in aceste Retele, orasele vor avea ocazia sa schimbe si sa impartaseasca experiente, probleme si posibile solutii din aria dezvoltarii urbane durabile.

In cadrul noului program URBACT III, vor fi trei tipuri de Retele si nu doar unul, ca in URBACT II, respectiv:

  • Retele pentru Planificarea Actiunilor (tipologie preluata din URBACT II);
  • Retele de Transfer (primul apel de Retele va fi lansat la sfarsitul anului 2015);
  • Retele de Implementare (primul apel de Retele va fi lansat la sfarsitul anului 2015).

Cheltuielile eligibile ale unui proiect trebuie sa fie situate intre 600.000 euro si 750.000 euro. Cofinantarea prin FEDR va acoperi pana la 85%.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor pentru prima faza este 16 iunie 2015.

Potentialii parteneri in noul program URBACT III, precum si toti cei interesati de activitatile din program, vor putea cunoaste posibili parteneri de Retele si impartasi experiente din aria dezvoltarii urbane durabile, in cadrul Festivalului Oraselor URBACT, care va avea loc la Riga, Letonia, in perioada 6-8 mai 2015.

MDRAP, ca Autoritate Nationala, cu sprijinul Secretariatului Comun URBACT, va organiza la Bucuresti, in luna mai, un eveniment tip InfoDay, in scopul prezentarii acestui prim Apel de Retele, aferent programului URBACT III.

Detalii suplimentare: Autoritatea Nationala URBACT in Romania din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (dna. Irina.Chicos@mdrap.ro, tel: +40372 111 369, fax: +40372 111 456).

Apel pentru propuneri Retele pentru Planificarea Actiunilor

Ghid Retele pentru Planificarea Actiunilor



Toate stirile »