Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Programul de perfectionare INTEGRAREA EUROPEANA SI CONSECINTELE PENTRU ADMINISTRATIA PUBLICA ROMANEASCA

24/02/2009


In perioada 02 - 08.03.2009, Institutul National de Administratie organizeaza programul de perfectionare INTEGRAREA EUROPEANA SI CONSECINTELE PENTRU ADMINISTRATIA PUBLICA ROMANEASCA, cu urmatoarea tematica:

  • Sistemul legal si institutional al Uniunii Europene;
  • Procesul de luare a deciziilor in cadrul Uniunii Europene si participarea reprezentantilor Romaniei in diferitele organisme ale Uniunii Europene;
  • Cerintele pentru administratia publica si functionarii publici ca urmare a implementarii politicilor Uniunii Europene;
  • Dificultati in aplicarea acquis-ului comunitar;
  • Drepturi si oportunitati rezultate din tratatul de aderare;
  • Strategia post-aderare.

Obiective

  • Intelegerea principiilor legale si a mecanismelor de functionare a sistemului institutional european care contribuie la realizarea armonizarii legislative si institutionale;
  • Intelegerea rolului administratiei publice romanesti in raport cu cea europeana, garantia implementarii politicilor europene;
  • Cunoasterea drepturilor si obligatiilor Romaniei ca stat membru, precum si a proceselor de consultare si negociere cu organismele Uniunii Europene care conducla maximizarea beneficiilor integrarii.

Contravaloare servicii hoteliere:  Hotel Sinaia, Sinaia: 200 RON / lei / loc participant (camera double) si 250 RON / lei / loc participant (camera single), se achita la receptia hotelului. Cazarea participantilor se face incepand din ziua anterioara (dupa orele 16,00) primei zile de program.

Tariful de instruire este de 900 lei/participant. Acesta se achita prin virament, in contul INA nr. RO65TREZ7005009XXX000249, deschis la Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti, C.U.I. - 147 69 110, dupa confirmarea inscrierilor de participare si de organizare a programelor.

Informatii suplimentare la nr. telefon : 0723417404.

Inscrierea participantilor se va face in ordinea primirii fiselor de inscriere, la numerele de fax: 021 315 95 33 si 021 314 76 15.



Toate stirile »