Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Raport privind utilizarea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor

18/05/2017

TIC au fost selectate de autoritatile regionale si nationale drept domenii cheie ale competentelor locale, potentialului pietei si specializarii inteligente. In Regiunea Nord-Est, in contextul specializarii inteligente, este necesara o reconfigurare a sectorului de TIC pentru identificarea domeniilor de nisa in care regiunea se poate specializa pe viitor. In acest context sunt necesare noi abordari pentru a face fata celor mai presante provocari societale, cum ar fi: sanatatea, schimbarile demografice si bunastarea; securitatea alimentara, agricultura durabila si bioeconomia, utilizarea eficienta a resurselor si a materiilor prime.
 
Prezentul studiu a fost elaborat cu scopul de a evalua sectorul TIC din Regiunea de Nord-Est a Romaniei si de a aduce in prim plan potentialul acestuia de a genera efecte in alte domenii prioritare identificate de Strategia de Specializare Inteligenta a regiunii. Raportul a fost comandat de Directia Crestere si Inovare a Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene in cadrul actiunii pregatitoare a Parlamentului European "Avantaj competitiv si potential pentru o specializare inteligenta la nivel regional in Romania", care ofera sprijin pentru rafinarea si implementarea RIS3 in Romania.

Raport privind utilizarea tehnologiilor informatiei si comunicatiilor ca tehnologii avansate si rolul lor in sprijinirea procesului de descoperire antreprenoriala si a strategiilor de cercetare si inovare pentru specializarea inteligenta in Regiunea Nord-Est

 



Toate stirile »