Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Aparat performant pentru teste COVID-19 achizitionat la Iasi

24/03/2020

Un aparat performant pentru prelucrarea automata a testelor pentru confirmarea virusului COVID-19 a ajuns la Spitalul de Boli Infectioase „Sf. Parascheva din Iasi” in cursul zilei de luni, 23 martie. Aparatul reprezinta o donatie din partea Casa Share, una dintre cele mai cunoscute asociatii umanitare din Iasi, care a ridicat zeci de case pentru nevoiasi.

Cu ajutorul acestui aparat cadrele medicale vor putea face 450 de teste pe zi, in contextul in care in momentul de fata se pot face doar 50 de teste pe toata zona Moldovei.

Carmen Dorobat, managerul spitalului din Iasi, a spus ca, in prezent, sute de probe din regiunea Moldovei sunt analizate manual.

Acest aparat ne va da posibilitatea sa lucram mult mai repede aceste teste. In laborator se lucreaza de la 5 dimineata, pana la ora 24 seara. Doctorita Badescu sta acolo permanent si da raspunsuri cat mai repede de peste tot, daca e pozitiv sau negativ", a spus Carmen Dorobat.

Sursa: Adevarul.ro



Toate stirile »