Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Participare regionala la evenimentul de brokeraj din cadrul HANNOVER MESSE 2019

10/04/2019

HANNOVER MESSE este cel mai important showroom international pentru tehnologii industriale, materiale si idei de produse inovatoare. Este locul unde gasesti cele mai noi tehnologii in cele mai variate domenii. Vorbim de tehnologii disruptive, care schimba oarecum cursul istoriei, tehnologii care abia au iesit pe piata sau urmeaza sa fie lansate in anul curent.

Organizate de reteaua europeana Enterprise Europe Network, cea mai mare retea de sprijin din lume pentru IMM-urile cu ambitii internationale, evenimentele de brokeraj reprezinta oportunitati excelente pentru initierea unor contacte transfrontaliere si noi colaborari.

Editia din aceasta primavara a HANNOVER MESSE a insemnat peste 30 de hale de expozitie, raspandite pe o suprafata semnificativa, unde cei peste 6.600 de expozanti si-au etalat cele mai indraznete inovatii in diverse domenii, precum:

  • Automatizare integrata, IT industrial, transmisie si control al energiei
  • Procese integrate si solutii IT de digitalizare
  • Energie Integrata – Sisteme Integrate de energie pentru industrie, mobilitate, sisteme de incalzire industriale
  • Tehnologii cu aer comprimat si vacuum
  • Solutii inovatoare de subcontractare si constructii usoare
  • Cercetare, dezvoltare si transfer tehnologic
  • Startup-uri inovatoare
  • Relatii de business si piata globale


Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de Punct Local de Contact al  Enterprise Europe Network, a oferit  5 vouchere GRATUITE pentru participarea la Evenimentul de brokeraj „Zilele cooperarii tehnologice si de afaceri”, organizat in cadrul Hannover Messe.

Cele 5 companii selectate, in baza unei proceduri transparente de selectie, activeaza in diverse domenii de activitate:

  • FRONTLINE SOFTWORKS SRL jud. Suceava, furnizoare de servicii software
  • NORD ARIN PROD COM SRL jud. Neamt, companie producatoare de mobilier din lemn masiv
  • SC SIGMA APPDEV SRL jud. Neamt, firma de IT  care executa programe pentru automatizarea de procese in diverse industrii
  • SC OREO GRUP SRL jud. Bacau specializata in imprimare si masurare 3D
  • CLUSTERUL LEMNULUI Bucovina din Suceava, furnizoare de servicii de sprijin catre firmele din domeniul prelucrarii lemnului.

Pentru toate aceste companii, participarea la targ si la intalnirile bilaterale, stabilite prin intermediul platformei de matchmaking, a fost o oportunitate de a:

  • vedea la un loc, companii inovatoare din Europa, Asia, America si a intra in contact cu tehnologii de ultima generatie din domeniile vizate
  • discuta fata in fata cu potentiali parteneri pentru cooperarea in materie de tehnologie si de cercetare,
  • initia discutii in vederea realizarii de parteneriate comerciale internationale

Astfel, reprezentatii companiilor au avut peste 25 de intalniri bilaterale cu potentiali parteneri din mediul privat, universitati, centre de cercetare si dezvoltare, au participat la un tur ghidat, organizat de NBank Bavaria unde, peste 10 companii si-au prezentat oferta de bunuri si servicii de interes pentru participantii nostri, au avut 4 zile la dispozitie pentru a viziona Hannover Messe.

Iata ce ne marturiseste unul dintre participanti:
˝Din punct de vedere al tematicii abordate precum si al modului de derulare, acesta (Hannover Messe) acopera in foarte buna masura nevoile de internationalizare ale IMM-urilor, deschide oportunitati si lanseaza provocari tuturor celor interesati in dezvoltarea propriilor afaceri si inovarea proceselor de productie.˝
Ovidiu Ilisei, Presedinte Clusterul Lemnului Bucovina.

Dincolo de  beneficiile directe de care s-au bucurat cele 5 organizatii  castigatoare, participarea la eveniment, a adus o mare provocare, aceea de a gandi inovator, de a gasi solutiile pentru ca accesul la piata globala sa devina o oportunitate. Participantii au avut ocazia sa vada in direct, ca tehnologia evolueaza cu o viteza ametitoare si pentru a tine pasul cu viteza de evolutie a Europei si a lumii intregi, este nevoie de o gandire inovatoare si de o asociere a entitatilor din aceleasi domenii sau domenii conexe, astfel incat, eforturile de a deveni competitivi pe piata mondiala, sa poata fii sustinute.

Inca o data, s-a dovedit ca pretul nu mai reprezinta un avantaj competitiv si ca piata cere in permanenta solutii inovatoare care sa raspunda cat mai bine nevoilor clientului, din orice domeniu ar fi el.
Companiile interesate sa acceseze o piata internationala trebuie sa gaseasca elementul diferentiator care sa ofere avantajul competitiv in ˝lupta˝ cu concurenta globala.

Descarca articol in format .pdf



Toate stirile »