Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ADR Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii Nord-Est, a participat la Pecs, Ungaria, la primul eveniment interregional din cadrul proiectului SHARE

12/07/2017

În perioada 02-06 iulie 2017, la Pecs (Ungaria), s-a desfasurat Evenimentul interregional din cadrul proiectului SHARE- Sustainable approach to cultural Heritage for the urban Areas Requalification in Europe, ce a avut ca principal scop schimbul de experienta interregional între administratiile locale din cele 6 tari europene implicate în proiect,  în ceea ce priveste îmbunatatirea si promovarea patrimoniului cultural de catre fiecare partener al proiectului, precum si vizitarea unor obiective de importanta istorica, incluse în patrimoniul cultural din orasul Pecs, Ungaria.


SHARE este o initiativa la nivel european, concretizata într-un proiect interregional ce are ca scop schimbul de experienta privind politicile de patrimoniu cultural în mediul urban si identificarea celor mai bune practici si metode inovatoare în scopul dezvoltarii unei abordari durabile si inteligente pentru gestionarea si utilizarea patrimoniului. Finantarea proiectului provine din Programul INTERREG EUROPE, iar durata este de 24 de luni (2017-2018), Faza 1, urmata de o perioada post-implementare de 24 luni, Faza 2.


Rezultatul principal al proiectului se va concretiza în 6 planuri de actiune, câte unul pentru fiecare teritoriu reprezentat de partenerii din proiect, care vor cuprinde recomandari pentru politicile generale de patrimoniu cultural, cu referire în special la implementarea eficienta a fondurilor de tip FEDR în acest domeniu. Partenerii proiectului vor colabora si vor împartati rezultatele obtinute partilor interesate de la nivel local, autoritatilor de management si institutiilor care se ocupa de implementarea politicilor nationale si locale, care includ/vizeaza patrimoniul cultural, pentru a asigura implementarea si monitorizarea planurilor de actiune pe parcursul unei perioade de 2 ani (faza a doua a proiectului).


Delegatia ADR Nord Est la aceasta întâlnire a fost compusa din doamna Georgeta Smadu, Director Planificare Programare, ADR Nord-Est, Responsabil Tehnic (procese participative, implementare Focus Grup) în cadrul proiectului SHARE, doamna Ana Paraschiv, expert Centru Regional de Studii Nord-Est, Responsabil Tehnic Financiar în cadrul proiectului SHARE, precum si reprezentanti ai stakeholderilor din Regiunea Nord-Est: doamna Olimpia Iuliana Adam, Director executiv Directia Dezvoltare si Implementare Programe, din cadrul Primariei Municipiului Piatra Neamt, doamna Lacramioara Partenie, Consilier asistent în cadrul Serviciului Urbanism si Autorizari în Constructii, din cadrul Primariei Municipiului Botosani si domnul Ovidiu Obreja, Sef serviciu Management Proiecte, din cadrul Primariei Municipiului Vaslui.

În cadrul întâlnirii, doamna Lacramioara Partenie a prezentat exemple românesti de bune practici referitoare la patrimoniul cultural al municipiului Botosani.

Urmatorul eveniment interregional din cadrul proiectului SHARE este programat sa aiba loc pâna cel târziu la finalul lunii decembrie 2017, în Spania.



Toate stirile »