Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ADR Nord-Est, premiata pentru Programul de Cooperare Bilaterala stabilit cu Alianta Provinciilor din Olanda de Nord

29/11/2016

In perioada 22-23 Noiembrie 2016, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a participat la editia de toamna a conferintei Agorada+, organizata de Asociatia Europeana a Agentiilor de Dezvoltare Regionala (EURADA) in parteneriat cu regiunea Emilia Romagna din Italia.

Cunoscuta ca una dintre cele mai mari sustinatoare a inovarii sociale din Europa, aceasta regiune se mandreste cu un mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor sociale, astfel ca experti europeni, academicieni si inovatori sociali au fost invitati pentru a dezbate experiente, bune practici, provocari si pasi urmatori in INOVARE SOCIALA.

Agorada+ se axeaza pe invatarea reciproca si pe prezentarea initiativelor locale si regionale ce pot fi implementate si in alte regiuni europene.

In semn de recunostinta si cu scopul de a promova cele mai bune practici cu potential ridicat de transferabilitate in randul celorlalti membri, EURADA a oferit pentru al doilea an consecutiv premii pentru cele mai remarcabile initiative ale Agentiilor de Dezvoltare Regionala parte din Asociatie.

Astfel ca Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a obtinut un premiu onorific pentru Programul de Cooperare Bilaterala stabilit cu Alianta Provinciilor din Olanda de Nord, un program pilot demarat la finele anului trecut, avand la baza Strategiile de Specializare Inteligenta ale celor doua regiuni. Au fost apreciate indeosebi eforturile de implementare a unei abordari sistemice de colaborare si de definire a unui cadru de lucru bilateral functional care sa poata fi mai departe diseminat si multiplicat in toata Europa.

In mai putin de un an, ADR Nord-Est a reusit sa-si modifice dinamica interna si sa depaseasca zona de confort institutionala, militand pentru practicarea modelului de inovare de tip cvadruplu helix si atragand cat mai multi stakeholderi din cele doua regiuni care sa participe la dezvoltarea mediului inovator propice pentru solutionarea provocarilor societale curente.

Mai multe detalii despre Programul de Cooperare Bilaterala stabilit cu Alianta Provinciilor din Olanda de Nord puteti afla aici.



Toate stirile »