Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Prima activitate de instruire a formatorilor in cadrul proiectului eSkills4All

01/08/2019

In perioada 23 - 25 iulie 2019, reprezentantii Centrului Regional de Studii Nord-Est au participat, in Nicosia – Cipru, la prima activitate de instruire a formatorilor din cadrul proiectului  eSkills4All, finantat prin programul Erasmus+. Evenimentul a fost organizat de catre Emphasis Centre, participantii fiind reprezentanti ai consortiului de proiect: ADR Nord-Est (Romania), CIVIC (UK),  Civis Plus (Grecia), Antenna (Cipru) si WIDE (Luxemburg).

In prima zi a intalnirii au fost prezentate toate modulele de curs realizate in cadrul proiectului, cu toate elementele esentiale necesare sprijinirii organizatiilor sa infiinteze un eSKILLS4ALL HUB. Scopul acestui hub va fi de a sprijini grupul tinta in cautarea unui loc de munca si va oferi un program de formare pentru dobandirea de competente digitale.

A doua zi a fost dedicata prezentarii si analizei platformei online de instruire interactiva, avand un caracter eminamente practic. In ultima zi a reuniunii a fost facuta o expunere a campaniei de diseminare pentru constientizarea si incurajarea adultilor aflati in somaj sau slab calificati, in special a femeilor, sa urmeze programul de formare pentru dobandirea competentelor digitale.

eSkills4ALL – Abordarea holistica a alfabetizarii digitale

Obiectivele pregatirii au fost prezentarea si testarea-pilot a tuturor produselor si procedurilor dezvoltate in cadrul proiectului, inainte de lansarea acestora, precum si sprijinirea profesionistilor TIC care isi vor asuma rolul de mentor.

Proiectul eSKILLS4ALL initiaza o abordare holistica de promovare a alfabetizarii digitale si combate, in acelasi timp, dezechilibrele privitoare la competentele digitale si somajul in randul adultilor, cu o atentie speciala acordata femeilor. Scopul urmarit se doreste a fi realizat printr-un instrument electronic, bazat pe o platforma interactiva si dinamica, necesara pentru dobandirea eficienta a competentelor digitale.



Toate stirile »