Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Provocari si solutii inovative in agricultura

15/05/2015

Pe 26 Mai, in Parlamentul European de la Bruxelles se vor deschide lucrarile Forumului cu tema “Inovare pentru agricultura si agricultori: tendinte pe piata interna si pentru comertul international”.

Tehnologia in agricultura a avansat mai rapid decat se credea. Din pacate, fermierii europeni nu se bucura de acces la produse noi si inovative ca fermierii de pe alte continente. Comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, a declarat ca oficialii europeni vor urmari conditiile cadru pentru implementarea de noi tehnologii agricole in UE. “Trebuie sa ne desprindem de conceptul de siloz, asta fiind o prioritate-cheie pentru noua Comisie Juncker", a afirmat comisarul european.

Discutiile din cadrul Forumului se vor axa si pe tematica fragmentarii pietei interne si a impactului asupra acesteia. Forumul va aduce in prim-plan si nationalizarea autorizatiilor privind utilizarea OMG (Organisme Modificate Genetic), precum si asigurarea culturilor agricole. UE este cel mai mare importator de produse agricole, de aceea este importanta gasirea unor solutii pentru autorizarea produsele de protectie a culturilor si a fluxurilor comerciale.

In urma cu doua zile, Comisia Europeana a transmis Romaniei Scrisoarea de Conformitate pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, un ultim pas inaintea aprobarii finale a PNDR care este asteptata in luna iunie.

La sfarsitul lunii martie, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat versiunile finale ale Ghidului Solicitantului pentru submasurile 4.1 (Investitii in exploatatti agricole), 6.1( Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri), 19.1(Sprijin pregatitor elaborare strategii dezvoltare locala) prin care sunt stabilite conditiile si criteriile accesarii fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 pentru activitatile prevazute in aceste forme de finantare.

SURSE:

http://www.knowledge4innovation.eu/
www.madr.ro



Toate stirile »