Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

20 de ani in slujba Regiunii Nord-Est prin prisma colaboratorilor

24/04/2019

“In ce se masoara succesul?” Acestei intrebari au incercat sa-i gaseasca raspuns, atat organizatorii, respectiv Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, cat si peste 200 de colaboratori din administratia publica locala, mediul universitar si mediul privat, care au luat parte pe 16 aprilie la evenimentul de celebrare a 20 de ani de activitate a ADR Nord-Est.


>>> click pentru galerie foto completa

Fie ca este vorba de indeplinirea misiunii conferita prin legea dezvoltarii regionale din Romania, de managementul programelor de dezvoltare regionala finantate din fonduri europene, de diversificarea activitatii pentru a raspunde nevoilor Regiunii, dar si provocarilor societale in continua schimbare, de evolutie organizationala, bilantul celor 20 de ani de activitate s-a dovedit a fi unul incurajator: sprijin pentru implementarea a peste 2300 de proiecte de catre actori regionali, in valoare de 1,8 miliarde euro; 97 de proiecte internationale sau de asistenta tehnica in care ADR Nord-Est a fost beneficiar, utilizand peste 52 milioane euro.

Preocuparea de a da consistenta Politicii de coeziune implementata prin Programul Operational Regional in regiunea noastra, este completata prin demersuri permanente de  stimulare a cooperarii intre mediul universitar si mediul antreprenorial, de crestere a capacitatii administrative a autoritatilor publice locale si de creare a unui climat de stabilitate si incredere care sa stimuleze atragerea investitiilor private si sa incurajeze noii antreprenori.


>>> click pentru galerie foto completa

Peste 250 de actori locali publici si privati au fost beneficiari ai actiunilor de schimb de experienta si instruire, 650 de IMM-uri au beneficiat de consiliere pentru internationalizare si inovare, 900 de tineri antreprenori au fost instruiti si 135 startup-uri au fost create, 10 Planuri de Actiune Locale pentru Energie Durabila si Clima au fost realizate pentru Bacau, Botosani,
Suceava, Piatra Neamt, Vaslui, Moinesti, Roman, Bicaz, Siret, Comuna Victoria-Iasi si 6 Planuri Locale de Actiune pentru protejarea patrimoniului cultural pentru municipiile Bacau, Botosani, Suceava, Piatra Neamt, Vaslui si Iasi, 6 clustere din Regiunea Nord-Est sunt premiate de Asociatia Europeana a Clusterelor cu “eticheta bronz”, doar ca urmare a implicarii lor in initiativele noastre internationale.

Pe Programul Operational Regional actual, pentru cele 1.089 milioane Euro alocate Regiunii Nord-Est din POR 2014-2020 au fost depuse 1.328 de cereri de finantare , din care au fost deja contractate 505 proiecte in valoare de 753 mil Euro, care vor fi transpuse in investitii in dezvoltare urbana, eficienta energetica in cladiri publice, infrastructura de transport rutier, infrastructura, medicala, sociala si educationala, valorificarea potentialului turistic si a patrimoniului cultural, dezvoltarea competitivitatii IMM-urilor, inovare si transfer tehnologic.

Efectele benefice ale acestor rezultate concrete asupra dezvoltarii Regiunii Nord-Est au fost recunoscute de toti cei care fac echipa cu ADR Nord-Est in acest lung drum al dezvoltarii regionale: Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Comisia Europeana, reprezentata de o delegatie a DG Regio condusa de Dl. Carsten Rasmussen, Seful Unitatii pentru Romania, rectorii universitatilor din regiune, beneficiari de finantare, startup-uri la inceput de drum sau IMM-uri puternice.


>>> click pentru galerie foto completa

Aceste rezultate sunt ale noastre, ale tuturor. Devenirea noastra se datoreaza in mare parte partenerilor, beneficiarilor si colaboratorilor nostri, in care am gasit deseori repere de profesionalism, surse de inspiratie si un imbold permanent pentru progres.” a declarat Vasile Asandei, Directorul General ADR Nord-Est.


>>> click pentru galerie foto completa

Dl. Sorin Brasoveanu, Presedintele Consiliului Judetean Bacau si Presedintele in exercitiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a apreciat ca cei 20 de ani au fost o perioada in care cei din administratia publica, dar si din mediul de afaceri si chiar cetatenii regiunii au invatat ce inseamna dezvoltare regionala pornind de la nevoile comunitatilor. „Prin Programul Regio 2007-2013, rata de absorbtie a fondurilor europene a fost de peste 90%. In actualul Program, numai in judetul Bacau s-au semnat 53 de contracte de finantare, de peste 100 de milioane de lei, investitii vitale in judet, pe infrastructura rutiera, de educatie, de sanatate, de servicii sociale, de reabilitare energetica a unor cladiri.”


>>> click pentru galerie foto completa

Carsten Rasmussen, Seful Unitatii pentru Romania din cadrul DG Regio, Comisia Europeana, a marturisit ca Regiunea Nord-Est este o surpriza placuta pentru el si a adresat, la randul sau, aprecieri pentru ADR Nord-Est: „Am remarcat profesionalismul personalului agentiei. Cand i-am cunoscut, in 2017, am luat contact cu calitatea lor de Organism Intermediar. Treptat, am descoperit cat de diversa si de intensa este activitatea lor in slujba acestei Regiuni. Le-am pus angajatilor intrebari deschise, iar raspunsurile lor au fost foarte inteligente. Am realizat ca nu am de a face cu birocrati. Cred ca ADR Nord-Est este o organizatie bazata pe valori precum solidaritate si profesionalism, pe care eu le consider valori intrinsec europene.

> VIDEO

Inregistrare live a evenimentului ADR20

Testimonials 1/3

Testimonials 2/3

Testimonials 3/3



Toate stirile »