Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Ecologistii Europe Direct Nord-Est

20/04/2011

Continuand seria evenimentelor verzi organizate in fiecare an, reprezentantii Centrului Europe Direct Nord-Est si ai structurii gazda, Agentia Pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, au celebrat Ziua Internationala a Pamantului la Piatra Neamt in data de 15 Aprilie 2011.

Evenimentul a fost realizat in parteneriat cu Directia Silvica Neamt si Colegiul National Petru Rares din Piatra Neamt, cu participarea unui numar de 100 de elevi cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, insotiti de Dl. Director Mihai Obreja.
Actiunea intitulata “Contribuie la sanatatea planetei tale!” a avut rolul de a informa tinerii cetateni europeni cu privire la importanta conservarii biodiversitatii si de a stimula implicarea activa a fiecaruia dintre noi in protectia mediului natural.

Prima parte a evenimentului a constat in participarea elevilor la o prezentare teoretica coordonata de Dl. Ing. Strugaru din cadrul Ocolului Silvic Tarcau prin care elevii au fost informati cu privire la ciclul de regenerare al padurii, importanta diversitatii speciilor de arbori, efectivul de vanat al zonei si a strategiei de impadurire aplicata. Apoi s-a asistat la o demonstratie de plantare a arboretului in zona Tarcau efectuata de echipa de 20 silvicultori de la Ocolul Silvic mentionat anterior impreuna cu elevii participanti.

Dupa indeplinirea misiunii pe teren, elevii au vizitat Hidrocentrala “Dimitrie Leonida” de la Stejaru, unde gazdele au realizat o scurta prezentare a hidrocentralei, a modului in care este produs curentul electric, si nu in ultimul rand, a importantei energiei alternative in contextul schimbarilor climatice actuale.



Toate stirile »